default-image

Στη συνέλευση του ΚΕΚΟΙΦ Φορτέτσας ο Μαν. Συντυχάκης

Κρήτη
Στη συνέλευση του ΚΕΚΟΙΦ Φορτέτσας ο Μαν. Συντυχάκης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην συνέλευση του ΚΕΚΟΙΦ Φορτέτσας βρέθηκε σήμερα, Παρασκευή, ο κ. Μανώλης Συντυχάκης, υποψήφιος δήμαρχος Ηρακλείου με τη "Λαϊκή Συσπείρωση".

Στην παρέμβαση του στην συνέλευση μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Αποτελεί μία σημαντική κοινωνική δομή του δήμου που αναπτύσσει έντονη δραστηριότητα για όλες τις ηλικίες και τομείς όπως συνταξιούχους, νέους, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο, τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων κ.λπ. Αυτό έρχεται και ως αποτέλεσμα της τιτάνιας προσπάθειας των εργαζομένων στην συγκεκριμένη δομή που συμβάλλουν τα μέγιστα προκειμένου να δώσουν ανάσα ιδιαίτερα σε ευπαθής κοινωνικές ομάδες, ανέργους και χαμηλοσυνταξιούχους.

Σήμερα σε συνθήκες κρίσης, θα έπρεπε η Δημοτική Αρχή να διεκδικήσει από την κεντρική εξουσία περισσότερους πόρους για την διεύρυνση και ανάπτυξη των κοινωνικών δομών ώστε να γίνουν πιο αποτελεσματικές και να καλύψουν το ολοένα και διογκούμενο φάσμα κοινωνικών προβλημάτων. Να διεκδικήσει την πρόσληψη πολλαπλάσιου δυναμικού, σε κοινωνικούς λειτουργούς, κοινωνιολόγους , φυσιοθεραπευτές, γιατρούς, και όλες τις ειδικότητες που έχει ανάγκη για την λειτουργία της η συγκεκριμένη Δομή.

Η Κοινωνική Πολιτική και οι αντίστοιχες δομές του Δήμου, ακόμα και αυτές οι ανεπαρκείς που υπάρχουν σε σχέση με τις ανάγκες, είναι σε πορεία συρρίκνωσης ή και κατάργησης, με την στήριξη στην κυβερνητική πολιτική και της Δημοτικής Αρχής. Βασικό στοιχείο αυτής της πολιτικής είναι να περιοριστεί στο ελάχιστο η κρατική ευθύνη χρηματοδότησης και λειτουργίας τέτοιων κοινωνικών δομών και υπηρεσιών και να συνδεθούν με τα ασφαλιστικά ταμεία σε ανταποδοτική βάση, είτε να ιδιωτικοποιηθούν μέσω της σύστασης ΚΟΙΝΣΕΠ.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» απαιτεί:

- Όχι στο κλείσιμο δομών - υπηρεσιών των Δήμων, αλλά διεύρυνσή τους.

- Καμία απόλυση εργαζομένων στους δήμους. Όχι στην κατάργηση οργανικών θέσεων. Ανανέωση όλων των συμβάσεων και μονιμοποίησή τους χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Προσλήψεις νέου μόνιμου προσωπικού με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα που να καλύπτουν τις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες σε υπηρεσίες και υποδομές.

- Άμεση δραστική μείωση ανταποδοτικών και άλλων τελών με στόχο την κατάργηση κάθε είδους τοπικής φορολογίας, ανταποδοτικών και άλλων τελών.

-Άμεση και πλήρη λειτουργία όλων των Δημοτικών Ιατρείων και εργαστηρίων με απολύτως δωρεάν παροχή των υπηρεσιών σε όλους και ιδιαίτερα σε άπορους, ανασφάλιστους, μετανάστες και στις οικογένειές τους. Δωρεάν εμβολιασμό όλων των παιδιών. Λήψη μέτρων για τη Δημόσια Υγεία.

- Ενίσχυση και διεύρυνση των κοινωνικών δομών με υπηρεσίες αποκλειστικά χρηματοδοτούμενες από τον Κρατικό Προϋπολογισμό, που να καλύπτουν όλους δωρεάν χωρίς όρους και προϋποθέσεις, αξιοποιώντας και τα κονδύλια από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Να ιδρυθούν και νέα και να λειτουργήσουν στα πλαίσια ενός δημόσιου συστήματος με δωρεάν και υψηλής ποιότητας υπηρεσίες».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News