default-image

"Επέλαση" στο αεροδρόμιο με 22.000 επιβάτες σε 11 ώρες!

Κρήτη
"Επέλαση" στο αεροδρόμιο με 22.000 επιβάτες σε 11 ώρες!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

"Σπάει" κάθε ρεκόρ σήμερα Παρασκευή το αεροδρόμιο "Νίκος Καζαντζάκης" του Ηρακλείου, καθώς μέσα σε μόλις 11 ώρες μέχρι και τα μεσάνυχτα έχουν προγραμματιστεί 122 πτήσεις διακινώντας ουσιαστικά περίπου 22.000 επιβάτες. Σύμφωνα με τον αερολιμενάρχη Ηρακλείου Γιώργο Πλιάκα, δεκάδες είναι οι πτήσεις και το σαββατοκύριακο, οπότε συνολικά από την Παρασκευή μέχρι και την Κυριακή το βράδυ η διακίνηση των επιβατών αναμένεται να ξεπεράσει και τις 55.000.

Για σήμερα Παρασκευή οι περισσότερες πτήσεις τσάρτερ αφορούν στη Γερμανία καθώς συνολικά σήμερα το Ηράκλειο συνδέεται με 11 διαφορετικές γερμανικές πόλεις. Ακολουθούν οι αφίξεις των Ρώσων, Βρετανών, Γάλλων και Ολλανδών.

Κάθε ρεκόρ έσπασε ο τουρισμός και τον Απρίλιο

Ο Απρίλιος που πέρασε στο αεροδρόμιο "Νίκος Καζαντζάκης" άγγιξε σχεδόν τα όρια του περυσινού Ιουνίου αποδεικνύοντας ότι φετινή τουριστική σεζόν είναι κάτι παραπάνω από εξαιρετική, εκτός απροόπτου. Έτσι στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου τον περασμένο Απρίλιο μετακινήθηκαν 109.960 επιβάτες έναντι 76.807 τον Απρίλιο του 2013. Η αύξηση δηλαδή σε σχέση με πέρυσι έφτασε στο 43,16%.

Μάλιστα οι αφίξεις του Απριλίου είναι λίγο παρακάτω από το αντίστοιχο αριθμό των αφίξεων του Ιουνίου του 2013!

Με βάση τα στοιχεία του Μαΐου και με το "καλημέρα" τα σχέδια πτήσεων (slots) στο αεροδρόμιο παρουσιάζουν αύξηση της τάξης του 30% σε σχέση με πέρυσι.

Θεαματικά είναι τα στοιχεία και από τους Γερμανούς, οι αφίξεις των οποίων τον Απρίλιο αυξήθηκαν κατά 70% σε σχέση με τον Απρίλιο του 2013, αφού συνολικά στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου μετακινήθηκαν 40.000 Γερμανοί τουρίστες από τις πρώτες κιόλας ημέρες της τουριστικής σεζόν.

Κατά 30% είναι η αύξηση από την αγορά της Γαλλίας και 50% η αύξηση από τη Βρετανία. Στα ίδια επίπεδα με πέρυσι κινήθηκαν αφίξεις από τη Ρωσία.

Οι αφίξεις σε αριθμούς

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2014

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2013

ΟΙ ΑΦΙΞΕΙΣ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ ΑΝΑ ΧΩΡΑ

Ίδια επίπεδα

Του Μάνου Δασκαλάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News