default-image

Δράσεις από την εταιρεία νόσου Αλτσχάιμερ

Ρέθυμνο
Δράσεις από την εταιρεία νόσου Αλτσχάιμερ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια σειρά από δράσεις διοργανώνει η εταιρεία Αλτσχάιμερ Ρεθύμνου η οποία δραστηριοποιείται στο νομό σε εθελοντική βάση από το 2007.

Σκοπός της εταιρείας είναι η ανάδειξη, η πληροφόρηση και οι συνέπειες της νόσου καθώς και οι τρόποι πρόληψης και αντιμετώπισής της.

Για το συγκεκριμένο πρόγραμμα δράσεων έχουν εκπαιδευτεί νέοι γιατροί ενώ έγινε προσέκλυση και ενημέρωση εθελοντών και οργανώθηκαν ομάδες δραστηριοτήτων που υποστηρίζουν τις δράσεις της εταιρείας. Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται οι ακόλουθες δράσεις:

Iατρείο μνήμης. Κάθε Τετάρτη απόγευμα, κατόπιν ραντεβού, οι ιατροί της εταιρείας λειτουργούν το ιατρείο μνήμης, στο οποίο εξετάζουν δωρεάν ασθενείς με νοητικές διαταραχές.

Ψυχολογική υποστήριξη. Κάθε Πέμπτη, κατόπιν ραντεβού, οι ψυχολόγοι της εταιρείας παρέχουν δωρεάν ψυχολογική στήριξη σε φροντιστές ασθενών με Αλτσχάιμερ καθώς & σε ασθενείς με ήπια γνωστική διαταραχή.

Τσάι Αλτσχάιμερ. Συνοδοί ασθενών και ασθενείς (χωρίς ιδιαίτερα κινητικά ή οργανικά προβλήματα) μπορούν να έρχονται στο χώρο της εταιρείας και να συζητούν χαλαρά για διάφορα θέματα, και να συμμετέχουν σε ψυχαγωγικές δραστηριότητες. Μέσα από αυτή τη δράση προσδοκούμε να δημιουργήσουμε ομάδες δημιουργικής απασχόλησης, ασθενών και αλληλοβοήθειας φροντιστών.

Περίπατος μνήμης. Είναι μία δράση που περιλαμβάνει περίπατο των ασθενών και των φροντιστών με συνοδεία από εθελοντές της εταιρείας, δύο φορές το μήνα. Ο σκοπός είναι να περάσουμε το μήνυμα ότι η συστηματική άσκηση βελτιώνει μεταξύ άλλων και την υγεία του εγκεφάλου.

Εκδηλώσεις πληροφόρησης κοινού. Είναι ενημερωτικές ομιλίες, απευθύνονται στο ευρύ κοινό και έχουν σκοπό την πληροφόρηση για κάθε επιμέρους θέμα που σχετίζεται με τη νόσο Αλτσχάιμερ και την άνοια γενικότερα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τη γραμματεία στο τηλέφωνο 2831101645 κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή πρωί από ώρα 10.00 έως 12.00 προκειμένου να κλείσουν ραντεβού.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News