default-image

Ξυπνούν οι μνήμες και "πληγές" από τις 20 μαχαιριές του ανιματέρ

Κρήτη
Ξυπνούν οι μνήμες και "πληγές" από τις 20 μαχαιριές του ανιματέρ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Tα βλέμματα όλων είναι στραμμένα σήμερα στη Νεάπολη Λασιθίου όπου ξύπνησαν και πάλι οι μνήμες της υπόθεσης που συγκλόνισε όχι μόνο την Κρήτη αλλά και ολόκληρη τη χώρα και απασχόλησε τα ολλανδικά και ρώσικα μέσα ενημέρωσης. Πρόκειται για την αιματηρή επίθεση που σημειώθηκε στις 14 Μαΐου του 2013 όταν ένας Ολλανδός ανιματέρ στον Ανισαρά Χερσονήσου μαχαίρωσε έναν 11χρονο Ρώσο που έκανε διακοπές με την οικογένειά του στην Κρήτη.

Η Εισαγγελία Εφετών Ανατολικής Κρήτης όρισε δικάσιμο για σήμερα 2 Μαΐου του 2014 στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Νεαπόλεως και η διαδικασία ξεκίνησε νωρίς το πρωί με καταθέσεις γιατρών.

Το μοιραίο βράδυ ο Ολλανδός μαχαίρωσε 20 φορές και άφησε αβοήθητο σε οικόπεδο τον 11χρονο γιατί εκείνος του ζήτησε να του δώσει πίσω το lap top που του έχει κλέψει.

Ο δράστης, που μεταφέρθηκε στην ψυχιατρική πτέρυγα Κορυδαλλού, αντιμετωπίζει κατηγορίες για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση, παράνομη οπλοφορία, οπλοχρησία και κλοπή. Ο 11χρονος μεταφέρθηκε σε ειδικό κέντρο της Γερμανίας.

Το χρονικό της φρίκης

Όπως προκύπτει από την έρευνα της Αστυνομίας, ο 20χρονος ανιματέρ από την Ολλανδία κατά τη διάρκεια εκδήλωσης πήρε το τηλέφωνο και το φορητό υπολογιστή από το παιδί, το οποίο κατάφερε τελικά να τα βρει και να διαπιστώσει ότι του τα είχε πάρει ο φερόμενος ως δράστης.

Ο 20χρονος στη συνέχεια, θέλοντας να κρύψει την πράξη του αλλά και να κλείσει το στόμα του παιδιού, το χτύπησε με μανία με μαχαίρι και το εγκατέλειψε αβοήθητο στο παρκινγκ του ξενοδοχείου. Στη συνέχεια επέστρεψε στη δουλειά του, καθάρισε το μαχαίρι και έκρυψε τα κλαπέντα.

Οι γονείς του παιδιού και η διεύθυνση του ξενοδοχείου ξεκίνησαν αμέσως τις έρευνες, καθώς το αγόρι εξαφανίστηκε από τις 9 περίπου το βράδυ και ειδοποίησαν την Αστυνομία κοντά στις 12 τα μεσάνυχτα.

Στα πλαίσια των ερευνών οι αστυνομικοί εντόπισαν τον αλλοδαπό στην προσπάθειά του να κρύψει κάτι στο δρόμο. Από την έρευνα προέκυψε ότι ήταν τα κλαπέντα αντικείμενα από το παιδί και ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση.

Το παιδί βρέθηκε σε κωματώδη κατάσταση αρκετή ώρα μετά, μέσα σε θάμνους στο παρκινγκ του ξενοδοχείου. Μεταφέρθηκε αμέσως στο εφημερεύον νοσοκομείο και εισήχθη στην ΜΕΘ.

Οι "μαχαιριές"... στον τουρισμό

Ανησυχία προκάλεσε η τραγωδία στο χώρο των ξενοδοχοϋπαλλήλων, που επισήμαναν τότε εκ νέου ότι κάποιοι ενδεχόμενα θα έσπευδαν να εκμεταλλευτούν σε βάρος της χώρας το περιστατικό .

Παράλληλα για άλλη μια φορά επισήμαναν πως λόγω φθηνού εργατικού κόστους εντός των ξενοδοχείων εργάζονται ως ανιματέρ ξένοι οι οποίοι είναι αμφίβολο αν διαθέτουν τις στοιχειώδεις γνώσεις, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, την ώρα που καταρτισμένοι ξενοδοχοϋπάλληλοι παραμένουν άνεργοι γιατί κοστίζουν ακριβά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News