default-image

Η γραφειοκρατία για το άσυλο τους κρατάει "ομήρους"

Κρήτη
Η γραφειοκρατία για το άσυλο τους κρατάει "ομήρους"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εγκλωβισμένοι σε ξενοδοχείο στα Χανιά παραμένουν εδώ και ένα μήνα οι 140 οικονομικοί μετανάστες από τη Συρία μετά την περισυλλογή τους κατά την επιχείρηση του Λιμενικού ανοικτά της Κρήτης.

Οι μετανάστες ζητούν από την ελληνική κυβέρνηση να προσπεράσει τα νομικά προβλήματα και να τους βοηθήσει να βρουν τρόπο νόμιμης και ασφαλούς προώθησής τους σε χώρα που θα μπορέσει να τους υποδεχτεί και να τους εξασφαλίσει ένα καλύτερο αύριο.

Σε όλους έχει δοθεί χαρτί απέλασης από την Ελλάδα σε 6 μήνες.

Ωστόσοέφυγαν από τη Συρία αναζητώντας μια καλύτερη ζωή... Τα σχέδια τους ναυάγησαν κατέληξαν στα Χάνια. Σήμερα ένα μήνα μετά ζητούν από την ελληνική κυβέρνηση να τους βοηθήσει να βρουν μια νέα πατρίδα για την οικογένεια τους όπου θα μπορούν να ζήσουν νιώθοντας ασφάλεια. 

Μετά την επιχείρηση διάσωσής τους, οι Αιγύπτιοι προωθήθηκαν για απέλαση αλλά οι 140 Σύριοι ανάμεσα τους 39 παιδιά και 3 βρέφη παραμένουν ακόμα στα Χανιά και όπως λένε δεν θέλουν επ' ουδενί να γυρίσουν στη Συρία. 

Δεν μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για πολιτικό άσυλο...

Σε όλους έχει δοθεί χαρτί απέλασης σε 6 μήνες. Έξι από αυτούς πήγαν στην Αθήνα και επισκέφτηκαν το Ελληνικό Συμβούλιο Προσφύγων, αλλά έλαβαν την απάντηση ότι οι διαδικασίες στην Ελλάδα για την περίπτωση τους είναι πολύπλοκες.

Ευχαριστούν την Ελλάδα που τους διέσωσε, αναφέρουν όμως αυτό δεν είναι η λύση στο πρόβλημά τους. Οι συγκεκριμένοι μετανάστες δεν μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για πολιτικό άσυλο στα Χανιά, καθώς η διαδικασία αυτή γίνεται μόνο στην Αθήνα, όπως και στους νομούς Κέρκυρας, Αχαΐας και Θεσπρωτίας, καθώς θεωρούνται πύλες εξόδου από τη χώρα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News