Ειδήσεις

Παραιτήθηκε ο υποψήφιος μετά την καταγγελία ΚΚΕ (Ηχητικό)

Σε  παραίτηση οδηγήθηκε ο υποψήφιος στο συνδυασμό του Βασίλη Λαμπρινού ,στον οποίο και αναφερόταν χθεσινή  καταγγελία του ΚΚΕ κάνοντας λόγο για ύπαρξη Χρυσαυγίτη  στο δημοτικό ψηφοδέλτιο.  

Σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε νωρίς το μεσημέρι η "Δύναμη Πολιτών" στην οποία έκτος από την γνωστοποίηση της παραίτησης του υποψηφίου κάνει λόγο για μικροπολιτικά πυροτεχνήματα από την Κ.Ο.Η. του ΚΚΕ χαρακτηρίζοντας την τοπική κομματική οργάνωση δεκανίκι του συστήματος που προχωράει σε ανακοινώσεις που οδηγούν νέους ανθρώπους στο δίχτυ του φασισμού .

Η ανακοίνωση της Δύναμης Πολιτών :Μικροπολιτικά πυροτεχνήματα από την Κ.Ο.Η. του ΚΚΕ.

"Το ότι η κομματική οργάνωση Ηρακλείου  του  Κ.Κ.Ε. δεν γνωρίζει και δεν κατανοεί την έννοια της ανεξαρτησίας δεν μας εκπλήσσει καθόλου. Με τη σημερινή της όμως ανακοίνωση απέδειξε ότι αποτελεί το πιο στέρεο δεκανίκι του συστήματος που υποτίθεται ότι καταγγέλλει. Ανακοινώσεις σαν αυτή που εξέδωσε όχι μόνο δεν την βγάζουν από την απομόνωσή της, αλλά και οδηγούν νέους ανθρώπους γραμμή στο δίχτυ του φασισμού.

      Η «Δύναμη Πολιτών» δεν πτοείται από τέτοιες μεθοδεύσεις. Το ψηφοδέλτιό της συγκροτήθηκε και στηρίζεται από καταξιωμένους πολίτες με μακρά και γνωστή ιστορία, από ανθρώπους που υπερασπίστηκαν την πίστη τους στη δημοκρατία όχι με λόγια, αλλά με τη στάση της ζωής τους και τους αδιαμφισβήτητους αγώνες τους. Ανθρώπους που δεν έχουν βέβαια καμιά σχέση με φασιστικές ιδεολογίες και πρακτικές.

      Αποδεχτήκαμε την απόφαση νεαρού υποψηφίου σε δημοτική κοινότητα να παραιτηθεί, μολονότι ο ίδιος δήλωσε ότι ούτε υπήρξε, ούτε είναι, ούτε θα γίνει ποτέ μέλος της «Χρυσής Αυγής», σεβόμενοι την επιθυμία του να μην λασπολογείται άδικα κατά τον προεκλογικό αγώνα.

Αλλά οι συντάκτες της ανακοίνωσής, ας γνωρίζουν καλά ότι οι σκοπιμότητες που υπηρετούν είναι ορατές δια γυμνού οφθαλμού, όπως και ο πανικός του συστήματος που τους χρησιμοποιεί για την πρόσκαιρη σωτηρία του.

Η νικηφόρα πορεία της Ανεξάρτητης «Δύναμης Πολιτών» δεν ανακόπτεται από τέτοιου είδους μικροπολιτικά πυροτεχνήματα."

Νωρίτερα μιλώντας στον 9,84 ο γραμματέας της Ν.Ε Ηρακλείου του ΚΚΕ  Ανδρέας Κοκοσάλης εμμένοντας  στην καταγγελία του  ΚΚΕ για την ύπαρξη Χρυσαυγίτη στο δημοτικό ψηφοδέλτιο του Βασίλη Λαμπρινού έκανε λόγο για συνειδητή επιλογή μιας παράταξης που κατά τα άλλα δηλώνει υπερκομματική και ανεξάρτητη.

Όπως είπε, "υπάρχει πολιτικό και ηθικό θέμα και για τα κόμματα που στηρίζουν τη δημοτική παράταξη Ν.Δ - ΔΗΜΑΡ και ένα σημαντικό τμήμα του ΠΑΣΟΚ .Δεν χωράνε σε τέτοιου είδους θέματα μεσοβέζικες λύσεις. Είναι χρέος μας να αποκαλύπτουμε τέτοιου είδους πολιτικές διαδρομές ακόμα και σε τοπικό επίπεδο . Αν μας ζητηθεί το όνομα του Χρυσαυγίτη υποψηφίου από την συγκεκριμένη παράταξη βεβαιότατα και θα τους το πούμε."

Η συνέντευξη στον 9,84 του γραμματέας της Ν.Ε Ηρακλείου του ΚΚΕ Ανδρέα Κοκοσάλη.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ανακοίνωση που βάζει φωτιά στο προεκλογικό σκηνικό του Ηρακλείου εξέδωσε το βράδυ της Τετάρτης η κομματική οργάνωση Ηρακλείου του ΚΚΕ στην οποία ισχυρίζεται την συμμετοχή "χρυσαυγίτη" στο ψηφοδέλτιο του κ. Λαμπρινού.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

"Όλα τα κόμματα και οι παρατάξεις που κινούνται στον αστερισμό του συστήματος πολεμούν στα λόγια τη Χρυσή Αυγή αλλά στην πράξη δείχνουν ανοχή και αβαντάρισμα.

Η εκτίμηση αυτή επιβεβαιώνεται σε τοπικό επίπεδο με τη συμμετοχή γνωστού χρυσαυγίτη στο ψηφοδέλτιο Λαμπρινού στο Δ.Ηρακλείου, το οποίο στηρίζεται από τη ΝΔ, τη ΔΗΜΑΡ και από γνωστά στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Δεν εκπλησσόμαστε! Επιβεβαιώνεται και με αυτόν τον τρόπο ότι ο καιροσκοπισμός, οι διακηρύξεις περί «ανεξαρτησίας, υπερκομματικότητας κλπ» ακριβώς εκεί οδηγούν.

Το ΚΚΕ έχει επιμείνει να αναδεικνύει το ρόλο της ναζιστικής Χρυσής Αυγής ως τμήματος του αστικού πολιτικού συστήματος, ως εργαλείου στα χέρια του κεφαλαίου με βάση την εγκληματική - ναζιστική δράση της και τις ιδεολογικοπολιτικές της θέσεις. Το ΚΚΕ αποτελεί το συνεπή πολέμιο της ΧΑ ακριβώς επειδή πολεμά το ίδιο το σύστημα που γεννά το ναζισμό-φασισμό.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα στο Δήμου Ηρακλείου και ευρύτερα στο Νομό να προβληματιστούν, να βγάλουν συμπεράσματα και να στείλουν μήνυμα στις επερχόμενες εκλογές με ισχυροποίηση του ΚΚΕ στην Ευρωβουλή και της Λαϊκής Συσπείρωσης σε Περιφέρεια και τους δήμους."

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια