default-image

Ο Γ. Μιχελογιαννάκης για την Εργατική Πρωτομαγιά

Κρήτη
Ο Γ. Μιχελογιαννάκης για την Εργατική Πρωτομαγιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Πρωτομαγιά για τους Έλληνες εργαζόμενους αποτελούσε και αποτελεί σταθμό και αφετηρία μνήμης, τιμής και αγώνα για τα βασικά και θεμελιώδη εργατικά, κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα των δυνάμεων της εργασίας, των συνταξιούχων και των ανέργων, αναφέρει στην γραπτή δήλωσή του ο βουλευτής.

«Στη χώρα μας, στη μνημονιακή Ελλάδα, στη χώρα της απέραντης λιτότητας, όπου η πραγματική ανεργία έχει ξεπεράσει το 30% και στους νέους το 60%, το 8ωρο καταργείται στην πράξη, το δημόσιο σύστημα υγείας και η κοινωνική ασφάλιση διαλύονται, τα "φιλέτα" του Δημοσίου ξεπουλιούνται και οι απολύσεις αυξάνονται κατακόρυφα, τίποτα δεν είναι αυτονόητο.

Είναι σε όλους μας γνωστό ότι μετά τις ευρωεκλογές ετοιμάζουν νέο μνημόνιο, για να δρομολογήσουν :

Νέες μειώσεις συντάξεων, με αρχή τις επικουρικές και κατόπιν τις κύριες, τα εφάπαξ, ακόμη και τις αναπηρικές. 

Νέες μειώσεις μισθών ως αποτέλεσμα της ουσιαστικής κατάργησης των τριετιών και της παραπέρα απορρύθμισης της αγοράς εργασίας που η κυβέρνηση Σαμαρά δεσμεύτηκε να ολοκληρώσει μέσα στο 2014.

Νέα περικοπή επιδομάτων.

Συνέχιση της υπερφορολόγησης των μικρομεσαίων, με παράταση χαρατσιών, όπως αυτό της εισφοράς «αλληλεγγύης». 

Νέες μαζικές απολύσεις  στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα.

Νέοι πλειστηριασμοί σπιτιών και γενικότερα υφαρπαγή της περιουσίας των πολιτών με δάνεια από εγχώρια και διεθνή «κοράκια», ώστε να δημιουργηθεί "κουλτούρα πληρωμών" προς τις τράπεζες, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο αναθεωρημένο μνημόνιο. Νέο πλιάτσικο της δημόσιας περιουσίας, με ιδιωτικοποιήσεις όπως η μικρή-ΔΕΗ, ή το νερό (ΕΥΔΑΠ - ΕΥΑΘ) που άλλες ευρωπαϊκές πόλεις όπως το Παρίσι πήραν πίσω αφού κατάλαβαν τις καταστροφικές επιπτώσεις.

Νέο κλείσιμο και συγχωνεύσεις πανεπιστημιακών τμημάτων και τμημάτων ΤΕΙ.

Είναι επικίνδυνοι, διότι και ψέματα λένε και σχεδιάζουν να συνεχίσουν επιθετικότερα τον πόλεμο ενάντια στην ήδη λεηλατημένη ελληνική κοινωνία και δημοκρατία.

Φοβούνται την δύναμή μας, την δύναμη σας, την δύναμη της ψήφου του ελληνικού λαού. Φοβούνται να μην αποκαλυφθούν τα ψέματα του συνεταιρισμού των μνημονιακών κυβερνώντων.

Επιθυμούν  να μην συζητηθεί η έκταση της μνημονιακής καταστροφής και οι ζοφερές προοπτικές για το μέλλον.

Πρέπει όλοι μας να συστρατευτούμε ενάντια στην συνέχιση της ίδιας πολιτικής λιτότητας και εισοδηματικής εξαθλίωσης, ενάντια στην συνέχιση της πολιτικής της Μέρκελ και των υποτακτικών της, ενάντια στην συνέχιση της διαφθοράς και της διαπλοκής. 

Πρέπει όλοι μας να συστρατευτούμε ενάντια στις απολύσεις, ενάντια στην κατεδάφιση του Ασφαλιστικού μας Συστήματος, του Συστήματος Υγείας και Πρόνοιας, καθώς και στην απαξίωση των συνδικάτων και του ρόλου τους, με τις αντισυνταγματικές αντιδημοκρατικές και καταχρηστικές διαδικασίες επιβολής ανάλγητων πολιτικών, που θέλουν να διαλύσουν ότι έχει απομείνει από τα συμβατικά δικαιώματα των εργαζομένων.

Απέναντι σε αυτές τις πολιτικές λιτότητας, οι οποίες συνθλίβουν όλους τους ευρωπαϊκούς λαούς, εμείς πρέπει να προτάξουμε τους αγώνες των εργαζομένων σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Είναι ευθύνη όλων μας και όλοι μαζί πρέπει να σπάσουμε τα δεσμά των μνημονίων και της λιτότητας. 

Η επιλογή είναι δική μας.

Πρέπει να αγωνιστούμε για μια Ευρώπη της δημοκρατίας, της αλληλεγγύης και της κοινωνικής συνοχής.

Αυτός θα είναι ο Μάης των πολιτών, των εργατών, των συνταξιούχων, των ανέργων και  της Αριστεράς, της ανατροπής και της ελπίδας σε Ελλάδα και Ευρώπη».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News