default-image

Εντός του 2015 η λειτουργία του φράγματος Αποσελέμη

Κρήτη
Εντός του 2015 η λειτουργία του φράγματος Αποσελέμη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μία ακόμη επίσκεψη στο φράγμα Αποσελέμη στην περιοχή της Λαγκάδας πραγματοποίησε ο δήμαρχος Ηρακλείου μαζί με τους δημάρχους Χερσονήσου και Οροπεδίου Λασιθίου προκειμένου να ενημερωθούν για την πορεία του έργου που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Γιάννη Κουράκη αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του εντός του 2015.

Όπως έγινε γνωστό στο φράγμα μέχρι σήμερα έχουν συλλεχθεί περίπου 1 εκατομμύριο 800 χιλιάδες κυβικά νερού παρά το χαμηλό ποσοστό των βροχοπτώσεων, ενώ οι υπεύθυνοι του έργου βρίσκονται εν αναμονή της τοποθέτησης του μηχανολογικού εξοπλισμού στα διυλιστήρια του φράγματος.

Τόσο ο Γιάννης Κουράκης όσο και ο Ζαχαρίας Δοξαστάκης και ο Γιώργος Μηλιαράς έκαναν λόγο για ένα άκρως σημαντικό έργο για την Ανατολική Κρήτη που θα ωφελήσει και θα υδροδοτήσει περιοχές που ανήκουν στα διοικητικά όρια των Δήμων τους.

Μάλιστα για το Ηράκλειο πρόκειται για έργο πνοής, καθώς όταν ολοκληρωθεί και λειτουργήσει όπως αυτό σχεδιάστηκε θα απαλλάξει την πόλη του Ηρακλείου από το πρόβλημα της μη συνεχούς ροής στα δίκτυα ύδρευσης επηρεάζοντας θετικά την ποιότητα ζωής των 200.000 κατοίκων του Δήμου Ηρακλείου.

Παράλληλα οι δήμαρχοι επισκέφθηκαν και το διυλιστήριο που θεωρείται ότι είναι από τα πιο σύγχρονα στην Ευρώπη και στο οποίο έχουν ολοκληρωθεί τα οικοδομικά. ενώ το επόμενο διάστημα αναμένεται η παραλαβή του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού.   

Οι αγωγοί μεταφοράς νερού από το φράγμα έχουν προσεγγίσει το Ηράκλειο ενώ το επόμενο διάστημα θα συνδεθούν με τις δεξαμενές του Δήμου (ΔΕΥΑΗ)

Συνεχής ροή νερού σε κάθε γειτονιά

Μετά την ενημέρωση ο δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης δήλωσε επίσης «εκφράζω σήμερα τη χαρά μου που το συγκεκριμένο έργο μετά από μεγάλη προσπάθεια του Δήμου ολοκληρώνεται και το Ηράκλειο λύνει οριστικά το πρόβλημα της υδροδότησης για κάθε περιοχή για κάθε γειτονιά του Ηρακλείου».

Της Βάλιας Μπούη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News