default-image

Το Μ-Λ ΚΚΕ για την Πρωτομαγιά

Κρήτη
Το Μ-Λ ΚΚΕ για την Πρωτομαγιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κάτω η πολιτική της φτώχειας, της ανεργίας και της υποτέλειας,έξω από Ε.Ε. - NATO, είναι τα μηνύματα που θέλει να περάσει το Μ-Λ ΚΚΕ αναφορικά με την εργατική Πρωτομαγιά απευθύνοντας σε όλους κάλεσμα στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 10 στο ΕΚΗ.

Συγκεκριμένα αναφέρεται:

"Η Εργατική Πρωτομαγιά, μέρα του διεθνούς αγώνα της εργατικής τάξης  ενάντια στην καπιταλιστική εκμετάλλευση, θα γιορταστεί για έκτη συνεχή χρονιά μέσα σε συνθήκες  παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης, που πολλαπλασιάζει  τα δεινά της εργατικής τάξης  και των λαών. Παράλληλα με το σάρωμα των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων, εντείνεται και η ιμπεριαλιστική καταπίεση, η πολιτική των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και εκβιασμών και ο ανταγωνισμός των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, όπως δείχνουν και οι πρόσφατες ανησυχητικές εξελίξεις στην Ουκρανία."

Η ιμπεριαλιστική πολιτική της ΕΕ και των ΗΠΑ, με το πρόσωπο της τρόικας, μαζί με την πολιτική της ξένης εξάρτησης και υποτέλειας των κυβερνήσεων της ντόπιας πλουτοκρατικής ολιγαρχίας, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, είναι αυτές που έφεραν και τη θύελλα των μνημονίων στην Ελλάδα., Ο ελληνικός λαός δεινοπαθεί για τέταρτη χρονιά κάτω από το ζυγό των μνημονίων της κυβέρνησης, της ΕΕ και του ΔΝΤ. Η  Εργατική Πρωτομαγιά πρέπει να γίνει μέρα μεγάλης κινητοποίησης όλων των εργαζομένων ενάντια σ' αυτήν την ανελέητη πολιτική οικονομικής λεηλασίας και  ιμπεριαλιστικής υποδούλωσης που ζει η χώρα μας.

"Ο φετινός εργατικός γιορτασμός της, καθώς γίνεται παραμονές των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών, διεξάγεται μέσα σε ένα ορυμαγδό προεκλογικών  υποσχέσεων λαϊκής παραπλάνησης και κοροϊδίας. Η κυβέρνηση Σαμαρά- έχοντας  στο  πλευρό της, συντονισμένα, τα μεγάλα αστικά μέσα ενημέρωσης  και  την  ανοιχτή στήριξη των ιμπεριαλιστών κηδεμόνων της, όπως έδειξε και η προεκλογική επίσκεψη της Μέρκελ στην Αθήνα- επιδιώκει να κατευνάσει  τη λαϊκή αγανάκτηση για να συνεχίσει την εξοντωτική πολιτική των μνημονίων, αμέσως  μετά τις εκλογές,.Για τον ίδιο σκοπό, διάφορα τμήματα του χρεοκοπημένου ΠΑΣΟΚ φορούν τώρα τις προβιές της «Ελιάς» και του «Ποταμιού», για να βάλουν πλάτη στη διαιώνιση αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής. Στο έδαφος της  αντιλαϊκής πολιτικής  και του αντικομμουνισμού σήκωσαν κεφάλι και οι δυνάμεις του φασισμού.

Η  αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ «θέλει να σώσει τη χώρα μέσα στο ευρώ και μέσα από την ΕΕ».Οι υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ  καλλιεργούν αυταπάτες , εξωραϊζουν την ιμπεριαλιστική  ΕΕ και αποπροσανατολίζουν το λαό.

Παρά τη σημασία που έχει η  εκλογική καταδίκη της πολιτικής κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ, οι εκλογές δε μπορούν να φέρουν την ανατροπή αυτής της πολιτικής. Μόνο ο  πανεργατικός - παλλαϊκός μαζικός και οργανωμένος αγώνας  μπορεί να πετύχει  αυτόν τον στόχο.  Αυτό πρέπει να είναι το μήνυμα  του γιορτασμού της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

O      Να προβάλλουμε την  ανάγκη της  δημιουργίας ενός αγωνιστικού μετώπου αντίστασης ενάντια στα μνημόνια .

O      Ταξική ανασυγκρότηση  του εργατικού κινήματος.

O      Απομόνωση και καταγγελία της γραμμής   του γραφειοκρατικού συνδικαλισμού (ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ)που αποδιοργανώνει  τους εργατικούς αγώνες,

O      Αντιπαράθεση στη γραμμή  των εκλογικών - κοινοβουλευτικών αυταπατών και του εξωραϊσμού της ΕΕ που προβάλλει ο ΣΥΡΙΖΑ,

Ας μετατρέψουμε την Εργατική Πρωτομαγιά σε μια μαζική πανεργατική κινητοποίηση διεκδίκησης της ανατροπής των μνημονιακών μέτρων και  καταγγελίας του μαύρου μετώπου κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ."

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News