Ειδήσεις

Μπάχαλο με τις αναρρωτικές:Εγκρίθηκαν μόλις 60 από τις 2000

Το απόλυτο μπάχαλο επικρατεί στο ζήτημα των αναρρωτικών αδειών χιλιάδων ασφαλισμένων στην Κρήτη που δεν έχουν πάρει ούτε ευρώ, πέντε και πλέον μήνες, καθώς οι αιτήσεις τους δεν έχουν καν εξεταστεί από το αρμόδιο γραφείο στην υγειονομική Περιφέρεια Πειραιά, όπου καταλήγουν δεκάδες χιλιάδες αιτήσεις και από άλλες περιοχές της χώρας μας.

"Είναι θέμα επιβίωσης" λένε με αγανάκτηση οι ασφαλισμένοι, την ώρα που ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου προσπαθούσε για αρκετή ώρα να επικοινωνήσει με το αρμόδιο γραφείο στον Πειραιά, χωρίς όμως κανένα αποτέλεσμα.

Τραγελαφικές καταστάσεις σε βάρος χιλιάδων ασφαλισμένων, με τις εξελίξεις να προκαλούν ακόμη μεγαλύτερη οργή καθώς μετά από αρκετούς μήνες, έφτασαν σήμερα οι πρώτες εγκρίσεις για πληρωμή οι οποίες δεν ξεπερνούν τις 60, την ώρα που εκκρεμούν περισσότερες από 2.000 αιτήσεις απ' όλη την Κρήτη!

"Μετά την ταλαιπωρία, δίχως τέλος, η …κοροϊδία", όπως αναφέρουν οι ασφαλισμένοι που πληροφορήθηκαν τις εξελίξεις γύρω από το πρώτο «πακέτο» αιτήσεων που εγκρίθηκαν σήμερα για πληρωμή.

Πόσες εγκρίθηκαν από τις 2.000 και πλέον αιτήσεις;Μόλις το 3%, αφού ο αριθμός δεν ξεπερνά τις 60 αιτήσεις σε όλη την Κρήτη.

Το επίμαχο ζήτημα θέτει την ερχόμενη Δευτέρα στο Κεντρικό Συμβούλιο Υγειονομικών Περιφερειών ο Διοικητής της 7ης ΥΠΕ Αντώνης Γρηγοράκης προκειμένου οι εν λόγω επιτροπές να περιέλθουν στην ευθύνη της, ώστε οι διαδικασίες να είναι σύντομες και όχι χρονοβόρες όπως σήμερα.

Στο ΚΥΣΠΕ, θα αποφασιστεί και ο τρόπος κατανομής των 900 επικουρικών γιατρών που εγκρίθηκαν για τις ανάγκες του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας.

Της Γεωργίας Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια