default-image

Απεβίωσε ο σπουδαίος Βρετανός ηθοποιός Μπομπ Χόσκινς

Πολιτισμός
Απεβίωσε ο σπουδαίος Βρετανός ηθοποιός Μπομπ Χόσκινς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 71 ετών ο σπουδαίος Βρετανός ηθοποιός Μπομπ Χόσκινς, όπως μεταδίδει ο ιστότοπος της βρετανικής εφημερίδας "The Independent".

Σύμφωνα με το BBC, ο Χόσκινς "έφυγε" χτυπημένος από πνευμονία.

«Είμαστε συντετριμμένοι από την απώλεια του αγαπημένου μας Μπομπ. Ο Μπομπ έφυγε ειρηνικά χθες τη νύχτα ενώ βρισκόταν στο νοσοκομείο έχοντας γύρω του την οικογένειά του, έπειτα από μια κρίση πνευμονίας. Ζητούμε να σεβαστείτε την ιδιωτικότητά μας και σας ευχαριστούμε για τα μηνύματα αγάπης και υποστήριξης», ήταν η δήλωση που εξεδόθη εκ μέρους της συζύγου του, Λίντας, και των παιδιών του Άλεξ, Σάρας, Ρόζας και Τζακ.

Ο Μπομπ Χόσκινς, διάσημος για τις εμφανίσεις του τόσο στον κινηματογράφο όσο και στο θεατρικό "σανίδι", είχε γεννηθεί στο Σάφολκ στις 26 Οκτωβρίου του 1942.

Έπειτα από τέσσερις δεκαετίες καριέρας, αφήνει πίσω του μια σπουδαία κινηματογραφική παρακαταθήκη, με πολύ γνωστές και αγαπημένες ταινίες, ανάμεσα στις οποίες ξεχωρίζουν το "Κότον Κλαμπ" του Φράνσις Φορντ Κόπολα, το "Ποιος παγίδευσε τον Ρότζερ Ράμπιτ" του Ρόμπερτ Ζεμέκις, το "JFK" του Όλιβερ Στόουν (όπου υποδύθηκε τον Τζ. Εντγκαρ Χούβερ), το "Βρόμικο σαββατοκύριακο" του Τζον Μακένζι (ταινία που τον ανέδειξε, στα τέλη της δεκαετίας του 1970) και, φυσικά, το αριστούργημα του Νιλ Τζόρνταν "Μόνα Λίζα".

Ο ρόλος του ως ένας από τους επτά νάνους στην ταινία "Η Χιονάτη και ο κυνηγός" έμελλε να είναι και ο τελευταίος της καριέρας του...

Ο διάσημος από τις εμφανίσεις του ηθοποιός είχε προκαλέσει αίσθηση, πριν από δύο χρόνια, όταν ανακοίνωνε ότι αποσύρεται από την υποκριτική, καθώς έπασχε από τη νόσο του Πάρκινσον.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News