default-image

Το ΤΕΕ/ΤΑΚ για την Εργατική Πρωτομαγιά

Κρήτη
Το ΤΕΕ/ΤΑΚ για την Εργατική Πρωτομαγιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με την ευκαιρία του εορτασμού της φετινής Εργατικής Πρωτομαγιάς, η Δ.Ε. του ΤΕΕ/ΤΑΚ με ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι «αισθάνεται την υποχρέωση να υπενθυμίσει ότι συμπληρώνεται η πρώτη μνημονιακή τετραετία που βρίσκει τους εργαζόμενους της χώρας μας στη δυσμενέστερη θέση που έχουν βρεθεί τον τελευταίο αιώνα, και τη χώρα μας να ασφυκτιά στα δεσμά του ΔΝΤ και της ΕΕ, καθώς και από τη συνεχή πίεση των κερδοσκοπικών αγορών».

«Η οικονομική κρίση», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το ΤΕΕ/ΤΑΚ, «που ταυτόχρονα έγινε και κρίση θεσμών, συνειδήσεων, ακόμα και της ίδιας μας της ύπαρξης, έχει πλήξει με ιδιαίτερη μάλιστα σφοδρότητα τον τομέα των έργων και της οικοδομικής δραστηριότητας τη χώρα μας και κατά συνέπεια όλους τους εργαζόμενους στον τομέα αυτό, ανάμεσα τους και τους μηχανικούς.

Είναι σε πλήρη εξέλιξη η δραστική συρρίκνωση του δημόσιου τομέα, η περαιτέρω μείωση των αποδοχών, η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, η ιδιωτικοποίηση των κοινωνικών αγαθών, η απαξίωση των δομών της δημόσιας παιδείας, της έρευνας, της υγείας, της κοινωνικής πρόνοιας, του πολιτισμού, και ταυτόχρονα το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας μας βαδίζει σε 'τεντωμένο σχοινί'. Η στοιχειώδης κάλυψη των αναγκών δεν είναι δυνατή, με αποτέλεσμα να ενισχύονται πρακτικές αναζήτησης ατομικών λύσεων, αλλά και φαινόμενα κοινωνικής παθογένειας, βίας κ.λπ.

Ιδιαίτερα οι διπλωματούχου μηχανικοί είναι αντιμέτωποι με τον πλήρη αφανισμό των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων αλλά και της ίδιας της άσκησης του επαγγέλματός τους τόσο με την ''απαίτηση'' για καταβολή των υπέρογκων ασφαλιστικών εισφορών με όποιο τρόπο, όσο και με την "απορρύθμιση" του επαγγέλματος που ήρθε με την ψήφιση του νόμου για τα επαγγελματικά τους δικαιώματα.

Για τους παραπάνω λόγους, η Δ.Ε. του ΤΕΕ/ΤΑΚ καλεί όλους τους μηχανικούς, ως ελάχιστο μέτρο αντίδρασης και αντίστασης, να απεργήσουν και να συμμετέχουν ενεργά στις απεργιακές συγκεντρώσεις που διοργανώνουν για την αυριανή 1η του Μάη τα Εργατικά Κέντρα σε Ηράκλειο και Λασίθι (10 π.μ. στο Ε.Κ.Η. και 10 π.μ. στην πλατεία Αγίου Νικολάου)».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News