default-image

"Μάχη" για μια σακούλα τρόφιμα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Ελλάδα
"Μάχη" για μια σακούλα τρόφιμα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκατοντάδες άνθρωποι σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη συγκεντρώθηκαν από νωρίς το πρωί στα σημεία όπου οι παραγωγοί λαϊκών αγορών διανέμουν σήμερα δωρεάν - σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το νέο σχέδιο νόμου που προωθεί το υπουργείο Ανάπτυξης - προϊόντα τους. Η διανομή γίνεται σε επτά περιοχές της Αττικής και στην Καμάρα της Θεσσαλονίκης, και η ανταπόκριση του κόσμου είναι τεράστια.

Μάλιστα, στη λαϊκή αγορά του Κολωνού η διανομή τροφίμων μετατράπηκε σε πραγματική μάχη, καθώς, εκτός από τα ποδοπατήματα και τα σπρωξίματα για μία σακούλα με φρούτα ή λαχανικά, σημειώθηκε και ένταση προεκλογικού χαρακτήρα. Συγκεκριμένα, άνδρες ήρθαν στα χέρια με δύο άτομα που βρέθηκαν στη λαϊκή για να μοιράσουν προεκλογικά φυλλάδια της υποψήφιας περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου. Μάλιστα επιτέθηκαν σε έναν από αυτούς χτυπώντας τον και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν. Οι παραγωγοί των λαϊκών αγορών ισχυρίστηκαν ότι δεν ήταν κάποιος από αυτούς που χτύπησε τον άνδρα, ενώ τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που ήταν παρόντα είπαν ότι οι δράστες ήταν χρυσαυγίτες.

Κατά τα λοιπά, ο όγκος του κόσμου που συνέρρευσε στα σημεία διανομής τροφίμων είναι τόσο μεγάλος ώστε στη λαϊκή αγορά του Κολωνού, όπου έχει προγραμματιστεί διανομή 50 τόνων φρούτων και λαχανικών, ο πάγκος που έστησαν οι παραγωγοί έπεσε, λόγω του ασφυκτικού κλοιού.

Τα σημεία διανομής που έχουν οριστεί είναι: Στην Άνω Νέα Σμύρνη στην οδό Ελλησπόντου, στο Περιστέρι στον Άγιο Αντώνιο, στον Κολωνό στην οδό Επιδαύρου, στη Δραπετσώνα στην οδό Ρήγα Φεραίου, στη Νίκαια στην οδό Φιλαδελφείας, στο Μενίδι στο Δημαρχείο  και στην Ελευσίνα στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως.

Συνωστισμός και στη Θεσσαλονίκη

Το αδιαχώρητο όμως επικρατεί και στην Καμάρα της Θεσσαλονίκης, όπου 150 παραγωγής της Μακεδονίας της Θράκης και της Θεσσαλίας μοιράζουν επίσης φρούτα και λαχανικά.

«Από το συνωστισμό έχουμε μέχρι και λιποθυμίες», δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των παραγωγών και πωλητών λαϊκών αγορών της Β. Ελλάδας, Βασίλης Μακρίδης.

Όπως είπε, η συγκεκριμένη δράση θα διαρκέσει μέχρι να εξαντληθούν τα προϊόντα, ενώ το απόγευμα θα αποφασιστεί τι μέλλει γενέσθαι σε επίπεδο κινητοποιήσεων.

Την Παρασκευή ή τη Δευτέρα η συζήτηση του επίμαχου νομοσχεδίου

«Δεν μπορεί η αυτοδιοίκηση να μην έχει λόγο στα του υπαίθριου εμπορίου», δήλωσε μιλώντας το πρωί στο Mega ο υφυπουργός Αθανάσιος Σκορδάς, ο οποίος πρόσθεσε πως η κυβέρνηση επιχειρεί να κωδικοποιήσει νομοθεσία που υπάρχει διάσπαρτη σε 15 νόμους.

Ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη να κάνει πίσω στο θέμα των λαϊκών αγορών, τονίζοντας πως το ν/σ έχει ήδη ψηφιστεί από την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή και ανακοίνωσε πως θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής την Παρασκευή ή τη Δευτέρα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News