Ειδήσεις

Διεθνές Συμπόσιο σχολικής ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

Διεθνές Συμπόσιο σχολικής ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης Το 3ο Διεθνές Συμπόσιο ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ θα διεξαχθεί Σάββατο 3 Μαΐου στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Το συνέδριο έχει θέμα «Ψυχική Ανθεκτικότητα: Σύγχρονες Εφαρμογές στο Σχολικό και Οικογενειακό Πλαίσιο».

Το Διεθνές Συμπόσιο είναι μια πρωτοβουλία της Μονάδας Σχολικής Ψυχολογίας που εντάσσεται στο Εργαστήριο Ψυχολογικής Έρευνας του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης, του Υπευθύνου Καθηγητή της Μονάδας κ. Αναστασίου Ματσόπουλου και 50 εθελοντών του Παιδαγωγικού τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης και του τμήματος Ψυχολογίας.

Το 3ο Διεθνές Συμπόσιο Σχολικής Ψυχολογίας θα γίνει το Σάββατο 3 Μαΐου 2014 στην Πανεπιστημιούπολη Γάλλου στο Πανεπιστήμιο Κρήτης στο κεντρικό αμφιθέατρο Δ3. Θα υπάρξει σύγχρονη διερμηνεία από τα αγγλικά στα ελληνικά.

Στόχος του Διεθνούς Συμποσίου είναι να αναδειχθούν τα ουσιαστικά θέματα ψυχικής υγείας και ψυχικής ανθεκτικότητας για τα παιδιά μας από το νηπιαγωγείο και μέχρι το Λύκειο. Αρκετά παιδιά είναι ευάλωτα λόγω συνθηκών (πχ. φτώχεια, οικονομική κρίση), είτε λόγω εγγενών προβλημάτων (πχ μαθησιακή δυσκολία, αυτισμός κλπ). Το διεθνές πάνελ των ειδικών θα μας βοηθήσει να κατανοήσουμε πως μπορούμε να ενδυναμώσουμε τα ευάλωτα παιδιά. Αρκετή συζήτηση θα γίνει για προληπτικά προγράμματα που υλοποιούνται σε σχολεία της Ευρώπης και της Ελλάδας και θα αναφερθούν οι νέες τάσεις και προκλήσεις για τα σχολεία. Επίσης, θα γίνουν παρουσιάσεις για την εφηβική ηλικία, καθώς και θέματα επικοινωνίας των γονέων και των εκπαιδευτικών με τα παιδιά σε περιόδους κρίσης.

Στο παρόν Διεθνές Συμπόσιο, θα παραβρεθούν διεθνούς φήμης ομιλητές, ερευνητές και καθηγητές από την Νορβηγία, Σουηδία, Μάλτα, Πορτογαλία, Ιταλία και από Ελλάδα για να μιλήσουν για θέματα ψυχικής υγείας και προγράμματα Ψυχικής Ανθεκτικότητας. Επίσης θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά επίσημα και ένα χρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση (2013-2015) Πρόγραμμα Ψυχικής Ανθεκτικότητας (Resilience Curriculum for the Schools of Europe) στο οποίο συμμετέχει και υλοποιεί η Μονάδα Σχολικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης με επιστημονικό υπεύθυνο τον κ. Αναστάσιο Ματσόπουλο, Ph.D. Επίκ. Καθηγ. Σχολικής Ψυχολογίας και Συμβουλευτικής και υπεύθυνο της Μονάδας Σχολικής Ψυχολογίας.

Όλοι οι συμμετέχοντες θα πάρουν βεβαιώσεις παρακολούθησης στο τέλος του Διεθνούς Συμποσίου. Η συμμετοχή είναι συμβολική στα 5 ευρώ (οι φοιτητές Δωρεάν) καθώς σε αυτό το ποσό συμπεριλαμβάνεται το πλήρες επιστημονικό πρόγραμμα, ακουστικά σύγχρονης διερμηνείας, καφές με πλούσια γλυκίσματα και βουτήματα. Το Συμπόσιο θα είναι χρήσιμο για γονείς, εκπαιδευτικούς, νηπιαγωγούς, κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγους και φοιτητές.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια