default-image

Κάλεσμα για την εργατική πρωτομαγιά στο Ρέθυμνο

Ρέθυμνο
Κάλεσμα για την εργατική πρωτομαγιά στο Ρέθυμνο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην απεργιακή κινητοποίηση της Εργατικής Πρωτομαγιάς καλούν οι φορείς του νομού Ρεθύμνου.

Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 10 το πρωί της Πέμπτης στο Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου. Σε αυτήν καλεί το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Ρεθύμνου. Στην ανακοίνωσή της αναφέρει: «Η Ε.Ε. του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ρεθύμνου καλεί όλα τα μέλη της να συμμετάσχουν στην Πανρεθεμνιώτικη Απεργία την 1η του Μάη στις 10:00 στο Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου. Σήμερα, οι ιδέες της Πρωτομαγιάς του Σικάγο είναι περισσότερο επίκαιρες παρά ποτέ. Οι εργασιακές σχέσεις έχουν ελαστικοποιθεί, η ανεργία καλπάζει, οι απολύσεις είναι καθημερινό φαινόμενο και η εργασιακή και ασφαλιστική αβεβαιότητα μαστίζει το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας».

Στο κάλεσμα του το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρεθύμνου αναφέρει:

«Αυτήν την ιστορική μέρα της 1ης Μάη οι Έλληνες εργαζόμενοι, ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους σ' όλο τον κόσμο που παλεύουν ενάντια στη φτώχεια και στην εξαθλίωση, στις αδικίες, στις κοινωνικές διακρίσεις, στην ξενοφοβία και στον ρατσισμό. Το μέγεθος της επίθεσης που έχουμε δεχθεί στα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα επιβάλλει σε ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους να ενώσουμε τις δυνάμεις μας ώστε να ανατρέψουμε τις μνημονιακές πολιτικές που κατέστρεψαν ότι με κόπο κατακτήσαμε τα τελευταία εκατό χρόνια.

Η 1η Μάη 2014 βρίσκει τους Έλληνες εργαζόμενους και κυρίως του ιδιωτικού τομέα εξαθλιωμένους, χωρίς πλέον την παραμικρή διαπραγματευτική ισχύ απέναντι στους εργοδότες να σηκώνουν στη σημερινή δίνη της χρεοκοπίας και των μνημονίων δυσανάλογα βάρη της δημοσιονομικής προσαρμογής και να υποφέρουν περισσότερο από τη μετακύληση του κόστους της χρεοκοπίας, ενώ ταυτόχρονα στερούνται οποιασδήποτε στήριξης από το αναποτελεσματικό σύστημα κοινωνικής προστασίας που υποδομήθηκε.

Παλεύουμε και απεργούμε για την ανατροπή του συνόλου των αντεργατικών μνημονιακών πολιτικών για να διασφαλίσουμε και να διευρύνουμε τα εργασιακά, ασφαλιστικά και κοινωνικά μας δικαιώματα.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ των συνδικάτων στις 10π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου».

Στην απεργιακή συγκέντρωση καλεί και το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ. Στο κάλεσμα του αναφέρει: «ΟΛΟΙ

Eμείς οι Συνταξιούχοι του ΙΚΑ?του?Ρεθύμνου συμμετέχουμε και δυναμικά στην Πανελλαδική-Πανεργατική απεργία στις 1 Μαΐου 2014 και στη συγκέντρωση που θα γίνει στο Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου στις 10 το πρωί.

ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ Ι.Κ.Α ΤΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

• Τιμούμε την Παγκόσμια Ημέρα της Εργατικής Τάξης. Τους αγωνιστές που χύσανε το αίμα τους για τα εργασιακά μας δικαιώματα.

• Οχι στην ακρίβεια, τη λιτότητα και στις συντάξεις πείνας.

Τα μέλη μας και όλους τους Συνταξιούχους του Ρεθύμνου να συμμετέχουν την ΠΕΜΠΤΗ 1 Μαϊου 2014 στη Συγκέντρωση που θα γίνει στο Εργατικό Κέντρο στις 10 το πρωϊ.

Ήρθε η ώρα να αναλάβουμε και εμείς τις ευθύνες μας, απέναντι στα παιδιά και τα εγγόνια μας».

Συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση της Πρωτομαγιάς ζητά ο Σύνδεσμος Λογιστών Ρεθύμνου. Στην ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Τιμούμε την Παγκόσμια Ημέρα της Εργατικής Τάξης, Απεργουμε, διαδηλώνουμε και διεκδικούμε αγωνιστικά:

• Κανένα κατάστημα ανοικτό τις Κυριακές - Επαναθεμελίωση της Κυριακής αργίας στο εμπόριο.

• Όχι στις ανεξέλεγκτες απολύσεις.

• Όχι στην ανεργία και τη φτώχεια.

• Ανάπτυξη, δουλειές, ικανοποιητικές συλλογικές συμβάσεις, πραγματικές αυξήσεις μισθών-ημερομισθίων-στυνάξεων.

• Κάτω τα χέρια από τα εργασιακά και κοινωνικά μας δικαιώματα.

• Στήριξη των ασφαλιστικών ταμείων και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων.

• Αλλαγή πολιτικής τώρα.

Τα μέλη μας και όλους τους Εργαζόμενους να συμμετέχουν στην 24ωρη Απεργία την 1η Μάη και στην Απεργιακή Συγκέντρωση που θα γίνει στο Εργατικό Κέντρο στις 10 το πρωί».

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΜΠΡΑΧΙΜΟ

Η Παγκρήτια εκδήλωση τιμής και μνήμης στον Πρωτοπόρο Σοσιαλιστή Σταύρο Καλλέργη θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 4 Μαΐου στις 11:00 στο Μπραχίμο Μυλοποτάμου (έξω από το Πέραμα), γενέθλιο τόπο του Σταύρου Καλλέργη. Στην εκδήλωση καλεί και η Ε.Ε. του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ρεθύμνου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News