default-image

Έκλεισαν το δρόμο για να μην… κλείσουν τα καταστήματά τους

Κρήτη
Έκλεισαν το δρόμο για να μην… κλείσουν τα καταστήματά τους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κυκλοφοριακό κομφούζιο επικρατεί αυτή την ώρα στις Πατέλες. Κάτοικοι και επιχειρηματίες της περιοχής έχουν συγκεντρωθεί στη γέφυρα των Πατελών στη διασταύρωση Μπαντουβά και Γερωνυμάκη για να διαμαρτυρηθούν για την καθυστέρηση, όπως λένε, των έργων ανάπλασης, που όπως τονίζουν βρίσκονται σε εξέλιξη αρκετούς μήνες, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν καθημερινά σοβαρό πρόβλημα στις μετακινήσεις τους ενώ την ίδια ώρα πολλές επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν πρόβλημα.

Οι συγκεντρωμένοι έχουν προχωρήσει σε συμβολικό κλείσιμο της οδού που θα διαρκέσει για τις επόμενες δύο ώρες, με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί τεράστιο κυκλοφοριακό πρόβλημα τόσο για τα Ι.Χ. όσο και για τα αστικά λεωφορεία που δεν μπορούν να περάσουν από το σημείο.

Με εντολή δημάρχου την Παρασκευή θα μπει στο έργο νέος εργολάβος για τις ανάγκες ασφαλτόστρωσης τμήματος 135 μέτρων που είναι κλειστό, μπροστά από την εκκλησία του Αφέντη Χριστού.

Video Platform Video Management Video Solutions Video Player

Ο προηγούμενος εργολάβος κηρύχτηκε έκπτωτος, διότι σύμφωνα με τη δημοτική Αρχή δεν εφάρμοζε τις συμβατικές του υποχρεώσεις και υπήρξαν καθυστερήσεις.

Η συνολική ανάπλαση είναι μήκους 1.200 μέτρων και περιλαμβάνει τη διαμόρφωση των οδών Μπαντουβά και Γερωνυμάκη, ωστόσο ο εργολάβος έχει παραδώσει μόνο διακόσια μέτρα.

Το έργο, προϋπολογισμού 2,5 εκατ. ευρώ, χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.

Της Γεωργίας Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News