default-image

Οι 8.412 υποψήφιοι της Κρήτης

Κρήτη
Οι 8.412 υποψήφιοι της Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπεύθυνος πολίτης είναι ο ενημερωμένος πολίτης. Πόσοι και ποιοι διεκδικούν την ψήφο μας στην Κρήτη, σε Περιφέρεια, Δήμους και τοπικά συμβούλια; Όπως το 2010, έτσι και φέτος, η "Ν.Κ." επιχειρεί να δώσει την πληρέστερη εικόνα όλων των συνδυασμών με βάση ό,τι οι ίδιοι έχουν δηλώσει στα κατά τόπους Πρωτοδικεία.

Η "Ν.Κ." με σημερινό ένθετο στην έντυπη έκδοση επιχειρεί να δώσει στους Κρητικούς μια συνολική "ακτινογραφία" των αυτοδιοικητικών εκλογών στην Κρήτη, προκειμένου να έχετε έναν αναλυτικό οδηγό που να σας καθοδηγεί στην άσκηση του εκλογικού σας δικαιώματος.

Στο 24σέλιδο ένθετο υπάρχει ό,τι χρειάζεται να γνωρίζει ο κάθε ψηφοφόρος για τις εκλογές. Υπάρχουν όλοι οι συνδυασμοί και των τεσσάρων νομών της Κρήτης, υπάρχουν ενδιαφέροντες πίνακες με στατιστικά στοιχεία που μπορείτε να δείτε παραπλεύρως και υπάρχουν και χρηστικές πληροφορίες για να μπορέσετε να ενημερωθείτε για την εκλογική διαδικασία.

Χρηστικές πληροφορίες και για τους υποψηφίους, με τα όρια εμφανίσεων, το ύψος των εκλογικών δαπανών που η νομοθεσία καθορίζει, καθώς και οι αλλαγές που έχουν επέλθει στα διοικητικά όρια των καλλικρατικών δήμων, ως προς την εκλογή συμβούλων και το όριο σταυροδοσίας τους.

Στο ένθετο θα βρείτε τη συνολική εικόνα των υποψηφίων που ζητούν την ψήφο των Κρητικών στις εκλογές της 18ης Μαΐου. Με άλλα λόγια, μπορείτε να βρείτε:

- τους υποψήφιους περιφερειάρχες, αντιπεριφειάρχες και περιφερειακούς συμβούλους των τεσσάρων νομών της Κρήτης,

- τους υποψήφιους δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους των 24 Δήμων του νησιού.

Το σύνολο των υποψηφίων σε αυτές τις εκλογές ανέρχεται σε 8.412, ενώ το σύνολό τους το 2010 έφτανε τους 7.772. Από μόνος του αυτός ο αριθμός δε λέει τίποτε, αλλά παρατηρούμε μια αύξηση των συνδυασμών από 81 που ήταν το 2010 σε 93. Για την Περιφέρεια, ο αριθμός των συνδυασμών παρέμεινε ίδιος (επτά), αλλά μειώθηκε ο αριθμός των υποψηφίων, από 542, αυτή τη φορά είναι 517.

Από τους 8.412 υποψήφιους σε Περιφέρεια και Δήμους, οι 5.837 είναι άνδρες και οι 2.575 είναι γυναίκες, με το ποσοστό των γυναικών συνολικά να κυμαίνεται κοντά στο 31%, αυξημένο σε σχέση με το 2010, αλλά και πάλι χαμηλό.

Διαβάστε περισσότερα στην έντυπη έκδοση της εφημερίδας "Νέα Κρήτη"

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News