default-image

Κάθοδος Θεοχάρη στο Ηράκλειο για τα προβλήματα στις ΔΟΥ

Κρήτη
Κάθοδος Θεοχάρη στο Ηράκλειο για τα προβλήματα στις ΔΟΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κάθοδο στο Ηράκλειο στις 9 Μαΐου περιλαμβάνει το πρόγραμμα του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Χάρη Θεοχάρη. Ο κ. Θεοχάρης θα βρεθεί στην πόλη μας την ημερομηνία αυτή προκειμένου, στις 11 το πρωί, να έχει συνάντηση με τους υπαλλήλους της ΔΟΥ Ηρακλείου και τους φοροτεχνικούς του νομού.

 Στο τραπέζι της συζητήσεως θα τεθούν τόσο τα σχέδια του υπουργείου Οικονομικών όσο και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι λογιστές και οι εφοριακοί του τόπου λόγω της μη εύρυθμης λειτουργίας του Taxisnet και των αλλαγών που επήλθαν στη διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων. Κυρίως, όμως, η συζήτηση θα επικεντρωθεί στα περιορισμένα χρονικά περιθώρια που έχουν στη διάθεσή τους οι φοροτεχνικοί όσον αφορά στην τακτοποίηση των φορολογικών εκκρεμοτήτων, λόγω των στενών ορίων που έχει θέσει το υπουργείο Οικονομικών.

Δεν αποκλείεται όμως να επεκταθεί και στις ελλείψεις σε προσωπικό που παρουσιάζονται στις οικονομικές υπηρεσίες, όπως και στα προβλήματα που έχει επιφέρει η αναδιάρθρωση και το κλείσιμο πολλών υπηρεσιών.

«Η συνάντηση με τον κ. Θεοχάρη έχει οριστεί να γίνει στο Επιμελητήριο Ηρακλείου. Αυτήν τη στιγμή, με τις αλλαγές που προωθήθηκαν, έχει συσσωρευτεί σε εμάς ένας τεράστιος όγκος δουλειάς που δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να ολοκληρωθεί μέσα στις ημερομηνίες που ζητά το υπουργείο. Οι συνάδελφοι δεν προλαβαίνουν να εκτελέσουν τη δουλειά τους όπως πρέπει. Αυτό που ζητάμε είναι να γίνει μια πιο ορθολογική κατανομή υποχρεώσεων ώστε να είναι δυνατόν να υλοποιηθούν», τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Φοροτεχνικών Νομού Ηρακλείου Παύλος Μπαριτάκης.

Τόσο οι εφοριακοί όσο και ο κλάδος των φοροτεχνικών ετοιμάζουν μεγάλη υποδοχή στον κ. Θεοχάρη και ελπίζουν μέσα από τη συζήτηση να βγει ένα εποικοδομητικό αποτέλεσμα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News