default-image

Σε ρόλο "ντετέκτιβ" για την εξουδετέρωση σμηνών από μύγες

Κρήτη
Σε ρόλο "ντετέκτιβ" για την εξουδετέρωση σμηνών από μύγες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το… κακό με τις μύγες έχει όπως λένε παραγίνει τους τελευταίους μήνες, με την ποιότητα ζωής τους να υποβαθμίζεται. Όπως υποστηρίζουν, δεν μπορούν ούτε να μαγειρέψουν, ούτε να πιουν καφέ, πόσω μάλλον να εξυπηρετήσουν τους πελάτες στα καταστήματά τους από την ενοχλητική παρουσία τους.

Ο λόγος για τους δημότες σε Καρτερό, Καλλιθέα και Πρασά, οι οποίοι πραγματοποίησαν διαμαρτυρία στην ευρύτερη περιοχή της Βιομηχανικής Περιοχής.

Τα σενάρια για το μεγάλο πληθυσμό μυγών πολλά, με τους ίδιους να ζητούν από τους αρμόδιους να εντοπίσουν από κοινού την «πηγή» του κακού ώστε να καταφέρουν να μειώσουν τον πληθυσμό τους και λόγω του ότι μεταφέρουν μικροοργανισμούς οι οποίοι είναι σε θέση να προκαλέσουν ασθένειες στον άνθρωπο.

Σε ρόλο ντέντεκτιβ, αναζητούν τα πραγματικά αίτια, πέρα από τα γνωστά ότι οι μύγες πολλαπλασιάζονται σε κάθε μορφής οργανικά απορρίμματα αλλά και λόγω της αύξησης της θερμοκρασίας.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ανδρέας Κυπραίος έδωσε εντολή να γίνουν τρεις ψεκασμοί σε διάστημα μιας βδομάδας σε επιχείρηση, ενώ αύριο επόπτης δημόσιας υγείας θα επισκεφτεί χώρους επιχειρήσεων στην ευρύτερη περιοχή της Βιομηχανικής Περιοχής.

Της Γεωργίας Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News