Ειδήσεις

Άνοιξε το πρόγραμμα για τις παιδικές κατασκηνώσεις

Δεκαπενθήμερες δωρεάν διακοπές σε παιδικές κατασκηνώσεις θα έχουν φέτος τη δυνατότητα να κάνουν 35.000 παιδιά ανέργων και χαμηλόμισθων εργαζομένων στη χώρα μας, με την ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων στον ΟΑΕΔ να ξεκινά από σήμερα.

Ήδη, το ενδιαφέρον είναι μεγάλο για εκατοντάδες γονείς και στην Κρήτη, καθώς, λόγω της οικονομικής αδυναμίας, οι καλοκαιρινές διακοπές φαντάζουν μακρινό όνειρο, με τις παιδικές κατασκηνώσεις να αποτελούν μια μοναδική ευκαιρία αλλά και εμπειρία για διακοπές στα παιδιά ηλικίας από 6 έως 15 ετών.

Χιλιάδες οικογένειες που δε θα πάνε διακοπές φέτος λόγω της οικονομικής κρίσης αναζητούν εναγωνίως διέξοδο για ολιγοήμερες διακοπές τουλάχιστον για τα παιδιά τους, ώστε ζήσουν στιγμές χαράς μέσα στη φύση και μακριά από τα καθημερινά προβλήματα της πόλης.

Οι μεγάλοι έχουν ξεχάσει προ πολλού, όπως λένε, τις διακοπές, με όλες τις προσπάθειες να εστιάζονται τώρα στις διακοπές των παιδιών τους.

"Ποντάρουν" στο Πρόγραμμα Διαμονής Παιδιών σε παιδικές κατασκηνώσεις, με την ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων στον ΟΑΕΔ που ξεκίνησε σήμερα.

Συνολικά, 35.000 παιδιά θα φιλοξενηθούν μέχρι και 15 μέρες σε παιδικές κατασκηνώσεις. Τα παιδιά των δικαιούχων πρέπει να έχουν γεννηθεί από 01/01/1999 έως 14/06/2008.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από 15 Ιουνίου έως τις 3 Σεπτεμβρίου και είναι προϋπολογισμού 17 εκατομμυρίων ευρώ.

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι εργαζόμενοι με 50 ημέρες εξαρτημένης εργασίας το έτος 2013 αλλά και άνεργοι με συνεχόμενη ανεργία 6 τουλάχιστον μηνών, με πραγματικό εισόδημα μέχρι 16.000 ευρώ.

Η μοριοδότηση των δικαιούχων στηρίζεται σε ειδικά κριτήρια, τα οποία είναι το ύψος του οικογενειακού εισοδήματος, ο αριθμός των ανήλικων τέκνων και ο χρόνος συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας στα μητρώα του ΟΑΕΔ.

Η επιταγή διαμονής θα καλύπτει το ημερήσιο τροφείο του παιδιού.

Παιδιά με αναπηρία 67% και άνω μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα ανεξαρτήτως του αριθμού των μορίων των δικαιούχων γονιών τους.

Χιλιάδες παιδιά θα ξεχάσουν για λίγο την κρίση και θα ζήσουν μοναδικές εμπειρίες στο φυσικό περιβάλλον, θα αναπτύξουν πνευματικούς ορίζοντες και θα γνωρίζουν νέους φίλους.

Της Γεωργίας Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια