default-image

ΕΛ.ΑΣ.: "Ο Μαζιώτης πίσω από τη ληστεία τράπεζας στην Κλειτορία"

Ελλάδα
ΕΛ.ΑΣ.: "Ο Μαζιώτης πίσω από τη ληστεία τράπεζας στην Κλειτορία"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα δεδομένα έφερε στο φως η έρευνα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας μετά τις εργαστηριακές εξετάσεις της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για την ένοπλη ληστεία τον περασμένο Μάρτιο στο υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στην Κλειτορία Αχαΐας.

Τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία για την αιματηρή ένοπλη ληστεία που διαπράχθηκε στις 10 Μαρτίου 2014 "δείχνουν", σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ότι πίσω από αυτήν κρύβονται ο "Επαναστατικός Αγώνας" και ο καταζητούμενος Νίκος Μαζιώτης.

Το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. έδωσε επίσης στη δημοσιότητα 28 φωτογραφίες, από το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης της τράπεζας, που απεικονίζουν τους δράστες την ώρα της ληστείας. Όπως φαίνεται, οι δύο δράστες έχουν ακάλυπτα τα πρόσωπα, αλλά είναι μεταμφιεσμένοι με περούκες.

Σε ό,τι αφορά στα στοιχεία που προέκυψαν από την έρευνα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και τις εργαστηριακές εξετάσεις στα εκληματολογικά εργαστήρια, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της ΕΛ.ΑΣ., προκύπτουν τα εξής:

Βιολογικό υλικό άνδρα, που ανιχνεύτηκε σε κάλυκα από πυροβολισμό, ενός εκ των δραστών της ληστείας, εναντίον των αστυνομικών, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του ενός, ταυτίζεται με βιολογικό υλικό άνδρα που ανιχνεύτηκε σε πληθώρα αντικειμένων που κατασχέθηκαν:

- Κατά τη σύλληψη μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης "Επαναστατικός Αγώνας", το 2010, σε οικία επί της οδού Ανθέων 3 στα Καλύβια Αττικής, όπου διέμεναν ο Νίκος Μαζιώτης και η Παναγιώτα Ρούπα.

- Σε διαμερίσματα-κρησφύγετα, επί των οδών Μηδείας 7 και Πάρου στην Κυψέλη και Σαραντόγλου 35 στη Νέα Φιλαδέλφεια, που χρησιμοποιούσε η ίδια οργάνωση.

- Σε "γιάφκα" επί της οδού Αιγίνης 8 και Ύδρας στην Κυψέλη, όπου βρέθηκε το σύνολο σχεδόν του οπλισμού, καθώς και προκηρύξεις της τρομοκρατικής οργάνωσης "Επαναστατικός Αγώνας".

Το ίδιο βιολογικό υλικό ανιχνεύτηκε και σε Ι.Χ. αυτοκίνητο, που χρησιμοποιούσε για τις μετακινήσεις του ο Νίκος Μαζιώτης (όχι ιδιοκτησίας του), με αριθμό κυκλοφορίας ΖΗΙ-4209.

Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. ανέφεραν πως όλα τα στοιχεία οδηγούν στο συμπέρασμα ότι το παραπάνω βιολογικό υλικό ανήκει στον Νίκο Μαζιώτη, ωστόσο αυτό δε διασταυρώνεται επίσημα, καθώς ο καταζητούμενος, όταν είχε συλληφθεί το Μάρτιο του 2010, είχε αρνηθεί να δώσει δείγμα βιολογικού υλικού για DNA, γι' αυτό και δεν μπορεί να γίνει σύγκριση, σύμφωνα με το νόμο.

Υπενθυμίζεται ότι η ένοπλη ληστεία στην Κλειτορία έγινε από δύο άτομα, τα οποία εισέβαλαν στην τράπεζα και άρπαξαν 4.000 ευρώ από τα ταμεία, γιατί δεν άνοιγε το χρηματοκιβώτιο, όπως είχαν σχεδιάσει.

Κατά τη διαφυγή τους, έφτασαν στην τράπεζα δύο αστυνομικοί από το τμήμα που βρίσκεται σε μικρή απόσταση και ο ένας μπήκε στο υποκατάστημα. Οι δράστες, όμως, τον πυροβόλησαν, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσουν στο μηρό, του πήραν το όπλο και διέφυγαν με κλεμμένο Ι.Χ. μάρκας Nissan Sunny, πυροβολώντας εναντίον και του δεύτερου αστυνομικού που ήταν απέξω, χωρίς, όμως, να τον τραυματίσουν.

Λίγο αργότερα βρέθηκε καμένο το αυτοκίνητο των δραστών.

Οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας συνεχίζονται.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News