default-image

Τεράστια ικανοποίηση για το Run Greece Ηράκλειο

Σπορ
Τεράστια ικανοποίηση για το Run Greece Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η WIND έκανε τον απολογισμό της για τον αγώνα Run Greece στο Ηράκλειο και εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή της για την ανταπόκριση του κόσμου, ο οποίος «πλημμύρισε» τους δρόμους του Ηρακλείου και συμμετείχε σ' αυτή τη γιορτή, η οποία είχε ιερό σκοπό.

Στον απολογισμό της η WIND αναφέρει: «Περισσότεροι από 2.500 δρομείς έλαβαν μέρος στο φετινό αγώνα RUN GREECE στο Ηράκλειο την Κυριακή 27 Απριλίου αλλάζοντας την όψη της πόλης. Άνθρωποι κάθε ηλικίας, έμπειροι αθλητές, ερασιτέχνες δρομείς και μικρά παιδιά πλημμύρισαν την πλατεία Ελευθερίας συμμετέχοντας στους αγώνες δρόμου 5 και 10 χλμ και παιδιών RUN GREECE -Ηράκλειο που διοργάνωσε ο ΣΕΓΑΣ σε συνεργασία με την τοπική και περιφερειακή αυτοδιοίκηση της πόλης και την υποστήριξη της WIND.

Η αθλητική γιορτή που εκτός από τον αγωνιστικό της χαρακτήρα, φαινόμενα διασκέδασης, είχε έντονο και το στοιχείο κοινωνικής αλληλεγγύης καθώς οι δρομείς ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της WIND και έτρεξα για καλό σκοπό. Η εταιρεία για κάθε δρομέα των 5 και 10χλμ. και των παιδιών, που πάτησαν τον ειδικό τάπητα της Αψίδας Αγάπης που βρίσκονταν λίγο πριν τον τερματισμό, προσέφερε 3€ στο Σπίτι των Αγγέλων που φιλοξενεί εγκαταλελειμμένα παιδιά.

Ανάμεσα στους δρομείς ήταν και σημαντικά πρόσωπα της κοινωνίας του Ηρακλείου και της ευρύτερης περιοχής που έχουν διανύσει τη δική τους πετυχημένη διαδρομή στο χώρο του αθλητισμού και όχι μόνο , όπως οι πρωταθλητές του στίβου  Στέλλα Πιλάτου, Ρούλα Στρατάκη, Θωμάς Σμπώκος καθώς και οι πρώην ποδοσφαιριστές της Εθνικής ομάδας  Νίκος Μαχλάς και Νίκος Νιόπλιας που αγωνίστηκαν και τερμάτισαν στα 5 και 10 χλμ.   

Όλους τους δρομείς γνωστούς και άγνωστους υποδέχθηκαν χιλιάδες κάτοικοι του Ηρακλείου που βγήκαν από τα σπίτια τους για να χειροκροτήσουν την προσπάθειά τους. Μαζί τους,  η ομάδα των QUILOMBO, ντυμένοι στα χρώματα της WIND, έδιναν ρυθμό και ξεσήκωναν συμμετέχοντες και θεατές με τα τύμπανα τους. Την άρτια διοργάνωση χαιρέτησαν όλοι οι  φορείς της πόλης με επικεφαλής τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη και τον δήμαρχο Ηρακλείου Γιάννη Κουράκη.

Το Run Greece πέρασε στην κυριολεξία σαν σίφουνας από το Ηράκλειο ανεβάζοντας ψηλά τον πήχη για τις υπόλοιπες πόλεις που θα φιλοξενήσουν την διοργάνωση. Το Ηράκλειο ήταν η 2η μετά τη Λάρισα πόλη από τις 6 που διεξάγεται το πρόγραμμα RUN GREECE όπου χιλιάδες δρομείς έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν την εμπειρία αγώνων δρόμου μαζικής συμμετοχής σε συνδυασμό με την κοινωνική προσφορά. Επόμενος σταθμός τα Ιωάννινα στις 11 Μαΐου.

Τις επόμενες ημέρες η WIND θα παραδώσει στο ΣΠΙΤΙ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ και την κα. Παχιαδάκη, Πρόεδρο του Συνδέσμου Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου και Νομού Ηρακλείου την επιταγή με το ποσό που συγκεντρώθηκε».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News