default-image

Δραγασάκης: "Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει whatever it takes"

Ελλάδα
Δραγασάκης: "Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει whatever it takes"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τη συζήτηση περί δημοψηφίσματος φαίνεται πως ανοίγει ξανά ο αντιπρόεδρος της Βουλής και επικεφαλής της Επιτροπής Προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Δραγασάκης.

Σε ερώτημα για το τι θα πράξει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε περίπτωση που αντιμετωπίσει, ως κυβέρνηση, προβλήματα και δυσκολίες στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε με τη φράση που είχε χρησιμοποιήσει ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι «whatever it takes», δηλαδή «ό,τι χρειαστεί».

«Θα απαντήσουμε με τον τρόπο που ξέρουμε, με το δημοκρατικό τρόπο», τόνισε μιλώντας το πρωί στην ανοιχτή εκδήλωση της Κίνησης "Πράττω" με θέμα "Τα προβλήματα και οι δυσκολίες της κυβέρνησης σωτηρίας της χώρας", αναφερόμενος στη στάση που θα τηρήσει μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αν και εφόσον συναντήσει πιέσεις, δηλαδή βρεθεί μπροστά σε αδιέξοδο στις συζητήσεις με τους δανειστές.

«Αν βρεθούμε σε δίλημμα, το δρόμο τον ξέρουμε, θα απευθυνθούμε στο λαό», τόνισε το κορυφαίο στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθιστώντας σαφές ότι μιλά για ενδεχόμενο δημοψηφίσματος, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει στο τι θα αφορά αυτό.

Μεταξύ άλλων ο κ. Δραγασάκης εμφανίστηκε αισιόδοξος πως ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο μπορεί να καταφέρει να κερδίσει την εξουσία, αλλά και να βγάλει τη χώρα από την κρίση. «Έλαχε σε εμάς να κόψουμε το νήμα πρώτοι, να κηρύξουμε το τέλος της κρίσης και να ανοίξουμε νέους δρόμους. Αν πετύχουμε, θα υπάρξει σίγουρα ντόμινο θετικών εξελίξεων», επισήμανε ο αντιπρόεδρος της Βουλής.

Αλλά και ο κ. Νίκος Κοτζιάς δεν αρνήθηκε την περίπτωση προσφυγής στο βέτο αν παίζεται η τύχη της χώρας, όπως είπε.

Υπενθυμίζεται πως και ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Παππάς, μιλώντας πρόσφατα στο "Σκάι", είχε ξεκαθαρίσει πως τυχόν προσφυγή σε δημοψήφισμα θα αφορά τους όρους της νέας συμφωνίας που θα επιδιώξει έναντι των δανειστών ο ΣΥΡΙΖΑ, κι όχι την παραμονή στο ευρώ.

Ο πρόεδρος της ΕΚΤ είχε χρησιμοποιήσει τη φράση «whatever it takes» αναφερόμενος στη βούληση της ΕΚΤ να προστατεύσει το ευρώ, όταν ανακοίνωσε το πρόγραμμα της Ευρωτράπεζας για αγορές κρατικών ομολόγων (OMT) το καλοκαίρι του 2012.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News