default-image

Έκλεψαν έναν μικρό θησαυρό αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι

Κρήτη
Έκλεψαν έναν μικρό θησαυρό αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έκλεβαν και ξανάκλεβαν, ωστόσο, γι' άλλη μια φορά χθες, πήραν το... δρόμο της ελευθερίας! Ο λόγος για δύο Ηρακλειώτες, ηλικίας 27 και 30 ετών, και μια 34χρονη Ηρακλειώτισσα, οι οποίοι έχουν απασχολήσει ξανά τις Αρχές για κλοπές, αλλά και για ναρκωτικά. Χθες πέρασαν το κατώφλι του ανακριτή, σηκώνοντας στους ώμους τους όχι μια ή δύο, αλλά 18 υποθέσεις διακεκριμένων κλοπών, που διαπράχθηκαν τους τελευταίους μήνες σε σπίτια στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου.

Και οι τρεις αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, τη στιγμή μάλιστα που είχαν γίνει από τον περασμένο Νοέμβριο ο φόβος και ο τρόμος για δεκάδες νοικοκυραίους, εισβάλλοντας στα σπίτια τους, αφού προηγουμένως σπούσαν τα τζάμια των πορτοπαραθύρων.

Οι τρεις δράστες με αδυναμία κυρίως στα κοσμήματα, με την αξία τους να υπερβαίνει τις 100.000 ευρώ, συνελήφθησαν το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής στην περιοχή των Πατελών από τους άνδρες της ΔΙ.ΑΣ. Ηρακλείου.

Την προσοχή των αστυνομικών, που διένυαν εκείνη την ώρα τις οδούς Σερρών-Δράμας, αμέσως τράβηξε η παρουσία των τριών ατόμων, που επέβαιναν στο επιβατικό αυτοκίνητο του 27χρονου, το οποίο και είχε σταθμεύσει.

Αρχικά θεωρήθηκαν ύποπτοι και αυτό ήταν έκανε τους αστυνομικούς να τους προσεγγίσουν, ενώ, όπως διαπιστώθηκε, δεν έπεσαν έξω. Την ώρα που τους πλησίαζαν, η γυναίκα της παρέας πέταξε ένα σακουλάκι στο οδόστρωμα, το οποίο περιείχε κοσμήματα. Κι ενώ είχε ήδη γίνει αντιληπτή από τους αστυνομικούς, κατά τον έλεγχο του οχήματος και των δραστών, εντοπίστηκαν και 4 πιστωτικές κάρτες, που ανήκαν σε άλλα άτομα. Μάλιστα το ένα εξ αυτών δεν είχε καν προλάβει να δηλώσει την κλοπή.

Αυτά ήταν αρκετά για να βρεθούν οι τρεις δράστες και γνώριμοι των Αρχών στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου, άνδρες της οποίας διαπίστωσαν πως συμμετείχαν σε σωρεία κλοπών το τελευταίο διάστημα.

Πλούσια δράση

Από την προανάκριση που διενεργήθηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου προέκυψε ότι ο 27χρονος, ο 30χρονος και η 34χρονη, ενεργώντας από κοινού, είχαν εισβάλει το πρωί της ίδιας ημέρας που συνελήφθησαν στο σπίτι μιας 39χρονης, στο Ηράκλειο, και είχαν αφαιρέσει κοσμήματα, συνολικής χρηματικής αξίας 10.000 ευρώ, τα οποία και αποδόθηκαν στην παθούσα.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι οι συλληφθέντες κατά το χρονικό διάστημα από τον περασμένο Νοέμβριο μέχρι και τις 18 Απριλίου είχαν διαπράξει στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου άλλες 17 διαρρήξεις-κλοπές σε σπίτια.

Συγκεκριμένα, στις 25 Νοεμβρίου, αφού εισήλθαν στο σπίτι μιας 40χρονης, αφαίρεσαν κοσμήματα συνολικής αξίας 500 ευρώ.

Στις 17 του περασμένου Δεκεμβρίου το πρωί έκλεψαν από το σπίτι μιας 84χρονης κοσμήματα συνολικής αξίας 1.000 ευρώ, χρήματα και ένα κινητό τηλέφωνο.

Στις 21 του ίδιου μήνα το βράδυ, αφού εισέβαλαν στο σπίτι μιας 65χρονης, άρπαξαν κοσμήματα απροσδιόριστης χρηματικής αξίας.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας μπήκαν και στο σπίτι μιας 54χρονης κι έφυγαν με λεία και πάλι κοσμήματα, αξίας 5.000 ευρώ.

Το χρονικό διάστημα από 24 έως 29 Δεκεμβρίου άρπαξαν από το σπίτι 79χρονης επίσης κοσμήματα απροσδιόριστης αξίας, ενώ στις 29 του μηνός εισέβαλαν και στο σπίτι 72χρονης κλέβοντας κοσμήματα συνολικής χρηματικής αξίας 20.000 ευρώ.

Και η... συνέχεια

Στις 6 Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους μπήκαν στο σπίτι μιας 26χρονης και αφαίρεσαν για άλλη μια φορά κοσμήματα συνολικής αξίας 10.000 ευρώ, ενώ 8 ημέρες αργότερα και μάλιστα μεσημέρι βρέθηκαν και στο σπίτι μιας 61χρονης, από όπου άρπαξαν κοσμήματα αξίας 1.500 ευρώ.

Το βράδυ της 18ης Ιανουαρίου στόχευσαν το σπίτι μιας 37χρονης και αφαίρεσαν κοσμήματα αξίας 2.000 ευρώ.

Το χρονικό διάστημα από 14 έως 20 Ιανουαρίου στόχος έγινε και το σπίτι μιας 83χρονης, από όπου έκλεψαν κοσμήματα και νομίσματα συνολικής αξίας 3.000 ευρώ.

Το απόγευμα της 24η Ιανουαρίου από το σπίτι μιας 55χρονης άρπαξαν κοσμήματα συνολικής αξίας 2.000 ευρώ. Οι δράστες περίπου ένα μήνα αργότερα και συγκεκριμένα το απόγευμα της 28ης Φεβρουαρίου ξαναχτύπησαν κλέβοντας από το σπίτι ενός 37χρονου κοσμήματα συνολικής αξίας 12.000 ευρώ, ενώ στις 2 του περασμένου Μαρτίου αφαίρεσαν από το σπίτι 54χρονης κοσμήματα αξίας 6.000.

Στις 11 του ίδιου μήνα εισήλθαν στο σπίτι 43χρονου αρπάζοντας και πάλι κοσμήματα αξίας 15.000 ευρώ, ενώ το χρονικό διάστημα από 15 έως και 16 Μαρτίου αφαίρεσαν από το σπίτι 57χρονου κοσμήματα αξίας 500 ευρώ.

Από 21 έως 23 του περασμένου Μαρτίου εισήλθαν στο σπίτι 48χρονου, αρπάζοντας κοσμήματα αξίας 1.000 ευρώ, ενώ το χρονικό διάστημα από 18 έως 22 Απριλίου αφαίρεσαν από το σπίτι 62χρονου κοσμήματα συνολικής χρηματικής αξίας 10.000 ευρώ.

Η συνολική αξία των κοσμημάτων που έχουν αφαιρεθεί υπερβαίνει πάντως το χρηματικό ποσό των 99.500 ευρώ.

Της Ιωάννας Βλαχάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News