default-image

Οι Οικολόγοι Πράσινοι για τα Χημικά

Κρήτη
Οι Οικολόγοι Πράσινοι για τα Χημικά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στη μεγάλη εν πλω διαμαρτυρία  που πραγματοποιήθηκε στα Σφακιά την Κυριακή, κατά της υδρόλυσης των χημικών του πολέμου της Συρίας στη Μεσόγειο, συμμετείχαν οι Οικολόγοι Πράσινοι με τον υποψήφιο ευρωβουλευτή Βαγγέλη Πισσία και μέλη του κόμματος.

Η αποστολή, που έγινε με το τρεχαντήρι Άγιος Νικόλαος, το οποίο είχε λάβει μέρος και στην πρωτοβουλία «Ένα καράβι για τη Γάζα», ξεκίνησε από τη Σαλαμίνα στις 13:00 το μεσημέρι της Παρασκευής.

Το ταξίδι πραγματοποιήθηκε με ενδιάμεσες στάσεις τη Μονεμβασιά και τα Κύθηρα- όπου έγινε και εκδήλωση στήριξης - για να καταλήξει το πρωί της Κυριακής στα Σφακιά.

Εκ των κεντρικών ομιλητών της εκδήλωσης διαμαρτυρίας ενάντια στην καταστροφή του χημικού οπλοστασίου της Συρίας στη Μεσόγειο, η οποία διοργανώθηκε από την Παγκρήτια Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα, ήταν ο Βαγγέλης Πισσίας, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων: «μας λένε ότι σε 3 μήνες οι 600 τόνοι των χημικών όπλων θα εξουδετερωθούν στη μέση της Μεσογείου.

Υπάρχουν περιοχές στον πλανήτη που έχουν ήδη υποστεί μη αναστρέψιμες ζημιές από πυρηνικές δοκιμές. Υπάρχουν επιστήμονες, είδατε έναν έστω αυτή τη στιγμή, που να βγαίνουν δημόσια να υποστηρίξουν την αθωότητα αυτού του εγκλήματος; Δεν υπάρχουν!»

Μετά το τέλος των ομιλιών, πραγματοποιήθηκε νηοπομπή με τη συμμετοχή μικρών και μεγάλων σκαφών, η οποία ανοίχτηκε 3-5 μίλια και σχημάτισε μια συμβολική γραμμή απαγόρευσης της θαλάσσιας διέλευσης ανάμεσα σε Σφακιά και Γαύδο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News