default-image

Τέλος η χαριστική περίοδος για τα ασφαλιστήρια οχημάτων

Κρήτη
Τέλος η χαριστική περίοδος για τα ασφαλιστήρια οχημάτων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αλλαγές  στον τρόπο ασφάλισης οχημάτων, την καταβολή ασφαλίστρων καθώς και την πληρωμή αποζημιώσεων φέρνει νομοθετική ρύθμιση που σφίγγει τον κλοιό για τα αυτοκίνητα με στόχο να κλείσουν οι μαύρες τρύπες από τα ανασφάλιστα.

Πλέον η γενική γραμματεία πληροφοριακών συστημάτων ενημερώνεται άμεσα και οι οδηγοί των ανασφάλιστων είναι αντιμέτωποι με τσουχτερά πρόστιμα εφόσον έρθουν τετ α τετ με την τροχαία και δεν έχουν την απόδειξη πληρωμής από την ασφαλιστική τους εταιρία .

Η περίοδος χάριτος του ενός μήνα από τη λήξη του ασφαλιστήριου συμβολαίου οχήματος   και μέχρι να πληρωθεί το νέο καταργείται. Πλέον για τους οδηγούς η διαδικασία ασφάλισης σφίγγει" και τα πρόστιμα της τροχαίας καραδοκούν.

Με την νέα νομοθετική ρύθμιση που ψηφίστηκε 16 Απριλίου και θα ισχύσει από το Μάιο  την επόμενη μέρα λήξης του ασφαλιστηρίου το όχημα θεωρείται ανασφάλιστο και ο ιδιοκτήτης του είναι αντιμέτωπος με όλες τις κυρώσεις που προβλέπει ο νόμος.

Πρόστιμα ανασφάλιστα οχήματα

ΟΧΗΜΑ           ΥΨΟΣ-ΠΡΟΣΤΙΜΟΥ  

ΜΗΧΑΝΗ             250 ευρώ

ΙΧ                      500 ευρώ

ΒΑΡΕΑ ΟΧΗΜΑΤΑ  φορτηγά λεωφορεία  1000 ευρώ 

Οποιαδήποτε συμμετοχή ανασφάλιστου οχήματος σε τροχαίο είτε υπαίτια είτε αναίτια συνεπάγεται την αφαίρεση των στοιχείων οδήγησης του οδηγού και  αφαίρεση πινακίδων οχήματος για 2 χρόνια. 

Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα καταργούνται και τα αυτοκόλλητα σήματα των ασφαλιστηρίων συμβολαίων και εντός 5 ήμερων  από την ημερομηνία έκδοσης του νέου συμβολαίου οι ασφαλιστικές υποχρεούνται να  παραδώσουν στον πελάτη το πρωτότυπο ασφαλιστήριο.

Μέχρι τότε απαραιτήτως οι οδηγοί πρέπει να έχουν μαζί τους απόδειξη πληρωμής η οποία να πιστοποιεί την ασφάλιση του σχήματος τους.

Τα διοικητικά πρόστιμα για τα ανασφάλιστα οχήματα δεν θα μειώνονται κατά 50%με την δεκαήμερη εξόφληση τους καθώς πλέον είναι πλημμεληματική πράξη . 

Της Μαρίας Μαυρομάτη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News