Ειδήσεις

Καταγγελίες για απαράδεκτες συμπεριφορές σε ζώα

Για παράνομες και απαράδεκτες συμπεριφορές της δημοτικής Αρχής Φαιστού όσον αφορά την περισυλλογή, παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και σίτιση των αδέσποτων κάνουν λόγο η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία και η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων με αφορμή πρόσφατο περιστατικό με άρρωστο μικρό σκυλί. Όπως οι ίδιοι τονίζουν, οι επιτελείς της δημάρχου, όχι μόνο αρνήθηκαν κάθε συνεργασία, αλλά κάλεσαν και την Αστυνομία ισχυριζόμενοι ότι τους απείλησαν.

Συγκεκριμένα στις ανακοινώσεις τους αναφέρουν:

«Πέρασε ένας χρόνος από τις τελευταίες υποσχέσεις του Δήμου Φαιστού με δήμαρχο την κ. Μαρία Πετρακογιώργη.

Μετά δε το συμβάν της επίσκεψης δυο πολιτών με ένα άρρωστο μικρό σκυλί στο Δήμο Φαιστού, δημοσιευμένο στην τοπική εφημερίδα "Άποψη" στις 25/04/2014, οι επιτελείς της δημάρχου, όχι μόνο αρνήθηκαν κάθε συνεργασία, μα κάλεσαν και την Αστυνομία ισχυριζόμενοι ότι τους απείλησαν.

Ο Δήμος Φαιστού οφείλει να σεβαστεί το ελληνικό κράτος και τους πολίτες του και πρέπει να γνωρίζει πως είναι επιβεβλημένο να επωμιστεί τις υποχρεώσεις που του επιβάλλει ο νόμος.

Αυτές είναι μόνο μερικές από τις απαράδεκτες και παράνομες συμπεριφορές του Δήμου Φαιστού συνοδευόμενες εξίσου από τον απαράδεκτο ισχυρισμό "δεν υπάρχουν λεφτά".

Δε χρειάζονται λεφτά αλλά πολιτική βούληση και υπευθυνότητα για να αντιμετωπιστεί σωστά η διαχείριση των ζώων.

Δεν έχουμε την απαίτηση όλοι οι πολίτες να έχουν επαρκή φιλοζωική κουλτούρα και να διακατέχονται από φιλοζωικά αισθήματα, απαιτούμε όμως από τον εκάστοτε δήμαρχο, ο οποίος αποτελεί την κεφαλή της τοπικής αυτοδιοίκησης και μέσω των επιτελών του να δίδει το καλό παράδειγμα, να φέρεται πολιτισμένα και να εφαρμόζει την κείμενη νομοθεσία, χωρίς να αυθαιρετεί και να συμπεριφέρεται με απαράδεκτο και αγενή τρόπο σε φορολογούμενους πολίτες του Δήμου Φαιστού, μόνο και μόνο επειδή αυτοί είναι φιλόζωοι.

Θα έπρεπε η κ. Πετρακογιώργη να γνωρίζει ότι, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, η περισυλλογή, παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και σίτιση των αδέσποτων είναι ευθύνη του Δήμου. Συνεπώς, οι φιλόζωοι δημότες έχουν το δικαίωμα να "ενοχλούν" το Δήμο Φαιστού.

Θεωρούμε ότι οι  πολιτισμένες κοινωνίες έχουν ανάγκη εμπνευσμένων ηγετών και όχι ανθρώπων με παρωχημένες και αντιευρωπαϊκές αντιλήψεις. Οι καιροί που ζούμε απαιτούν ανθρωπιά, ηθικό μεγαλείο και συμπόνια προς τα αδύνατα δίποδα και τετράποδα πλάσματα, αρετές μάλλον άγνωστες στη δήμαρχο Μαρία Πετρακογιώργη και τους επιτελείς της.

εάν η δημοτική Αρχή είχε εφαρμόσει τους σχετικούς νόμους 4039/12 & 4235/14, δε θα υπήρχε λόγος προβλημάτων και διαμαρτυριών, αλλά ούτε επιβολή προσφυγής στους ελεγκτές δημόσιας διοίκησης για την αναζήτηση των πειθαρχικών ευθυνών τoυς.

Τέλος καταστούμε σαφές ότι σε περίπτωση που η νέα δημοτική Αρχή του Δήμου Φαιστού προβεί σε ενέργειες αντίθετες με την κείμενη νομοθεσία, η ΠΦΠΟ θα είναι παρούσα να προστατεύσει τα δικαιώματα των άτυχων αδέσποτων ζώων του δήμου Φαιστού.

Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία & Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων».

Ανακοίνωση

«Προς την κ. δήμαρχο του Δήμου Φαιστού

Το όνομα μου είναι σκυλάκι.

Δεν ξέρω εάν ο ιδιοκτήτης μου με πέταξε πριν η μετά τη Θεία Λειτουργία της Ανάστασης του Κυρίου, πάντως με βρήκε το πρωί της Κυριακής ένας περαστικός με το σκυλί του στη στροφή προς Αληθινή σε μια σακούλα λιπάσματος βρεγμένο και μόλις ένα μέτρο από την άσφαλτο.

Ο κύριος αυτός με πήγε στο σπίτι κάποιων ξένων στο χωριό ζητώντας να με δεχτούν, οι άνθρωποι όμως ήδη έχουν περισυλλέξει 4 σκυλάκια και τρία γατάκια.

Ευτυχώς όμως για μένα ο ξένος μού έφερε φαγητό και νερό.

Πήρε μετά την Αστυνομία, ζητώντας βοήθεια, και αφού τους έδωσε το τηλέφωνο των υπευθύνων για την περισυλλογή των αδέσποτων άρχισε το περίμενε.

Όταν ξαναπήρε ο ξένος τηλέφωνο να ενημερωθεί από την Αστυνομία του απάντησαν ότι ο Δήμος Φαιστού δεν κάνει τίποτα για την περισυλλογή ζώων. Επίσης ο ξένος έστειλε μήνυμα στο Ράδιο "Μοίρες" και επισήμανε την απάνθρωπη συμπεριφορά του ιδιοκτήτη μου.

Υπάρχει ο νόμος ο οποίος πηγάζει από τη συμφωνία του Amsterdam το 1977. Δεν κάνατε τίποτα και εξακολουθείτε να μην κάνετε τίποτα ενάντια στο Νόμο που σας θεωρεί υπεύθυνους, και περισσότερο υπεύθυνους με το μεταγενέστερο Νόμο 4093

Εάν είχατε επωμιστεί τις υποχρεώσεις σας ο ιδιοκτήτης μου θα με παρέδινε σε σας προκειμένου να με πετάξει στο δρόμο νηστικό και διψασμένο. Εάν είχατε κάποιο ενημερωτικό πρόγραμμα για στείρωση των κατοικίδιων ζώων δε θα υπήρχαν κουταβάκια και φυσικά δε θα χρειαζόμουν τη βοήθειά σας.

Ελπίζω να μου βρείτε μια καλή οικογένεια να χαίρομαι τη ζωή, παρακαλώ, όχι σε ένα μέτρο αλυσίδα, και βαρέλι για σπίτι.

Θα ξεχάσω τα πάντα πολύ σύντομα και θα είμαι ο καλύτερός τους φίλος.

Αν αποφασίσετε ότι πρέπει να πεθάνω, ελπίζω να με πάτε στον κτηνίατρο για ευθανασία - είναι καλύτερα από το να πεθάνω από πίνα και δίψα.

Επισημάνω, χρειάζομαι άμεσα ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, είμαι γεμάτο παράσιτα.  

Τι άλλο να πω, Χριστός Ανέστη και χρόνια πολλά

Το σκυλάκι».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια