Ειδήσεις

Το ΚΚΕ στο πλευρό πωλητών και παραγωγών λαϊκών αγορών

Με αφορμή την απεργιακή συγκέντρωση στις λαϊκές αγορές, το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας Βαγγέλης Μπούτας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ευρωπαϊκή Ένωση, κυβέρνηση και τοπική διοίκηση προωθούν το εκτόπισμα από τους πάγκους των λαϊκών αγορών χιλιάδων φτωχών λαϊκατζήδων, ανθρώπων της παραγωγής και του μεροκάματου, για να περάσει, ολοκληρωτικά, το εμπόριο των λαϊκών αγορών στους μεγαλέμπορους και τις εμπορικές αλυσίδες των σούπερ μάρκετ. Γι' αυτό απαιτούν σκληρότερους όρους και προϋποθέσεις για την αδειοδότηση, βαριές ποινές "εκτόπισης" και χαρατσιών αν δεν τηρούνται, συνεχή αλλαγή θέσης των πάγκων κ.ο.κ, μέχρι να συρρικνωθούν για να κυριαρχήσει ο μεγαλέμπορος.

Ο ρόλος του άμεσου "εκτελεστή" των φτωχών λαϊκατζήδων ανατέθηκε στην τοπική διοίκηση, καθώς, στο πνεύμα του "Καλλικράτη", έχει μεταφερθεί στους Δήμους η αρμοδιότητα να αποφασίζουν για τον ανώτερο αριθμό θέσεων όλων των λαϊκών αγορών, που λειτουργούν στη χωρική τους αρμοδιότητα. Έτσι δημιουργείται άμεση σύνδεση των μικροπαραγωγών-μικροεπαγγελματιών, με το δόκανο του κάθε Δήμου, που ίσως χρησιμοποιηθεί για ρουσφέτια και ανταποδοτικά τέλη.

Στηρίζουμε, με όλες μας τις δυνάμεις, την απεργιακή κινητοποίηση των μικρών αγροτοπαραγωγών και αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών πωλητών στις λαϊκές αγορές, που αντιδρούν, αγωνιστικά, στο νομοσχέδιο που τους καταστρέφει.

Τους καλούμε να συντονιστούν με τους μικρομεσαίους αγρότες, τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα, για να δώσουν δύναμη και προοπτική στον αγώνα τους.

Τους καλούμε να καταδικάσουν, με την ψήφο τους στις ερχόμενες εκλογές, την αντιλαϊκή πολιτική της Ε.Ε., της κυβέρνησης και των κομμάτων του ευρωμονόδρομου, που περνάει και μέσα από τις Περιφέρειες και τους Δήμους.

Να ψηφίσουν τους συνδυασμούς της "Λαϊκής Συσπείρωσης", μετατρέποντας την ψήφο τους σε βόλι εναντίον όλων των διαχειριστών και υποστηρικτών της πολιτικής που τους "έβαλε για ξεπάστρεμα"».

Χαιρετισμό στην απεργιακή συγκέντρωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Πωλητών Επαγγελματιών Λαϊκών Αγορών απηύθυνε και ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής.

Εκφράζοντας την αμέριστη συμπαράσταση του ΚΚΕ στο δίκαιο αγώνα των παραγωγών και επαγγελματιών στις λαϊκές αγορές, ο Θανάσης Παφίλης σημείωσε:

«Μπορούμε να σας κοιτάμε στα μάτια, γιατί πάντοτε αποκαλύπταμε τον αντιλαϊκό χαρακτήρα της Ε.Ε. και πάντα προειδοποιούσαμε τον εργαζόμενο λαό για τις αρνητικές συνέπειες που θα έχει η πολιτική της. Αν είχαμε δίκιο ή άδικο ας το κρίνετε εσείς. Πρέπει να γίνει ξεκάθαρο ότι στόχος του συγκεκριμένου νομοσχεδίου είναι να πετάξει έξω από τον κλάδο, τους μικρούς παραγωγούς και ελεύθερους επαγγελματίες, ή τουλάχιστον ένα πολύ μεγάλο μέρος τους, για να αυξήσουν την "πίτα" των μεγαλεμπόρων, των πολυεθνικών και των αλυσίδων σούπερ-μάρκετ στον τομέα των τροφίμων. Γίνεται φανερό για μια ακόμη φορά ότι τα κέρδη των μονοπωλίων και τα συμφέροντα των εργαζομένων δεν μπορούν συμβιβαστούν. Ο αντίπαλός σας είναι κοινός με τον αντίπαλο των εργαζομένων, γι' αυτό λέμε ότι ενωμένοι πρέπει να αγωνιστείτε ενάντια στην Ε.Ε. και τα μονοπώλια».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια