Ειδήσεις

Πυρετώδεις προετοιμασίες ενόψει πανελλαδικών

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι διαδικασίες προετοιμασίας ενόψει των πανελλαδικών εξετάσεων, με τον περιφερειακό διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης να στέλνει το μήνυμα ότι «το δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα είναι παρόν παρά τις όποιες αδυναμίες» και σε μια εποχή που τα πάντα αμφισβητούνται.

Όπως τονίστηκε σε συνέντευξη Τύπου, τα ΚΕΣΥΠ βρίσκονται δίπλα στους μαθητές, υλοποιώντας προγράμματα επαγγελματικού προσανατολισμού αλλά και βιωματικές δράσεις οι οποίες θα συμβάλουν στην κατάλληλη επιλογή σχολής των υποψηφίων.

Αυτογνωσία και πληροφόρηση αποτελούν το "κλειδί" για τη σωστή επιλογή σχολής στις πανελλαδικές εξετάσεις, με τα ΚΕΣΥΠ να παρέχουν πολύτιμες συμβουλές στους υποψηφίους.

Στις 2/5 και 3/5 θα πραγματοποιηθεί σχετική διημερίδα στο Ηράκλειο και συγκεκριμένα στο 11ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου, στις Μεσαμπελιές.

Προς αυτή τη κατεύθυνση, τα Κέντρα Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού της Κρήτης έχουν ήδη υλοποιήσει διάφορα προγράμματα, ημερίδες και βιωματικές δράσεις, όπως "Φοιτητής για μια μέρα στο Πολυτεχνείο", "Φοιτητής φυσικών επιστημών για μια μέρα", επισκέψεις σε επιχειρήσεις κ.ά.

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, τα ΚΕΣΥΠ θα είναι σε θέση να δώσουν οδηγίες στους υποψήφιους σε σχέση με τα κριτήρια και τον τρόπο συμπλήρωσης του μηχανογραφικού.

Της Γεωργίας Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια