default-image

"Τελειώνει το μνημόνιο και τι θα κάνουν χωρίς βαρβάρους"

Ελλάδα
"Τελειώνει το μνημόνιο και τι θα κάνουν χωρίς βαρβάρους"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αιχμηρός εμφανίστηκε κατά την παρουσίαση του βιβλίου της Μαριλένας Κοππά ο πρώην πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου. Όπως επισήμανε, το ΠΑΣΟΚ έπρεπε να πρωταγωνιστεί στις εξελίξεις, να ενώνει τις προοδευτικές δυνάμεις του τόπου και να μην παρακολουθεί τη δεξιά ή την αριστερή συντήρηση.

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας στην παρουσίαση του βιβλίου της υποψήφιας ευρωβουλευτή της ΔΗΜΑΡ και πρώην ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μαριλένας Κοππά, είπε ότι έχει λάβει πολλές αντισυμβατικές αποφάσεις στη ζωή του, αλλά δεν περίμενε η παρουσίαση ενός βιβλίου να θεωρηθεί αντισυμβατική κίνηση.

Ο Γ. Παπανδρέου τόνισε: «Το ΠΑΣΟΚ που χρειάζονται οι Έλληνες και η Ελλάδα είναι αυτό που πρωταγωνιστεί στις εξελίξεις, που μετέχει σε κυβερνήσεις συνεργασίας με ξεκάθαρες θέσεις και προοδευτικό πρόσημο που ενώνει τις προοδευτικές δυνάμεις του τόπου, αλλά δε δικαιούμαστε να είμαστε παρακολούθημα καμιάς δεξιάς ή αριστερής συντήρησης».

«Ποτέ δεν περίμενα ότι μια παρουσίαση βιβλίου θα θεωρηθεί αντισυμβατική απόφαση»

«Έχω πάρει αντισυμβατικές αποφάσεις στη ζωή μου πολλές, ποτέ δεν περίμενα όμως ότι μια παρουσίαση βιβλίου θα θεωρηθεί αντισυμβατική απόφαση και θα προκαλέσει τόση ανησυχία και τόση προσμονή σε κάποιους κύκλους. Ο φόβος είναι κακός σύμβουλος, περιορίζει την ελευθερία σκέψης για όσους αυτοπροσδιορίζονται ως προοδευτικοί. Δεν πρέπει να τα βλέπουμε όλα υπό το πρίσμα της μικροπολιτικής», είπε αρχικά ο Γιώργος Παπανδρέου, "απαντώντας" στους "κύκλους" του ΠΑΣΟΚ που τον κατηγόρησαν ως υπονομευτή.

«Όσοι έσκιζαν μνημόνια ή πήγαιναν στα Ζάππεια και πρότειναν ισοδύναμα μέτρα ύψους 18 δισ. ευρώ, εάν είχαν το 2010 την ίδια στάση που έχουν υιοθετήσει τώρα, τότε οι Έλληνες θα είχαν γλιτώσει πολλές θυσίες, πολύ πόνο και πολύ αίμα».

«Τώρα που τελειώνει το μνημόνιο θα αναρωτιούνται τι θα κάνουν χωρίς βαρβάρους»

«Όσοι έχτισαν τον πολιτικό τους λόγο πάνω στο διαχωρισμό "μνημόνιο ή αντιμνημόνιο", τώρα που τελειώνει το μνημόνιο θα αναρωτιούνται τι θα κάνουν χωρίς βαρβάρους», τόνισε ο κ. Παπανδρέου και συνέχισε:

«Όσοι σκοπίμως παραποίησαν την αποστροφή "λεφτά υπάρχουν", είναι αυτοί που σκοπίμως σκεπάζουν και τις πραγματικές αιτίες που μας οδήγησαν στο μνημόνιο και από εκεί και πέρα και αρνούνται την αναντίρρητη ανάγκη της μεταρρυθμιστικής προσπάθειας που πρέπει να γίνει στη χώρα».

Ο Γιώργος Παπανδρέου αποθέωσε το ΠΑΣΟΚ που «στάθηκε περήφανο απέναντι στην αντιμετώπιση της κρίσης το 2009».

«Μόνο του κατάφερε το 90% της όλης προσπάθειας, όπως είπε και ο Βαγγέλης Βενιζέλος», είπε, και ζήτησε «να ξεφύγουμε από αυτές τις μυθοπλασίες και να πάμε μπροστά. Όλες οι προοδευτικές, αριστερές δυνάμεις πρέπει να συνεργαστούμε και να συνεννοηθούμε πάνω σε πραγματικά διακυβεύματα, μακριά από ηγεμονισμούς και εκλογικές σκοπιμότητες», τόνισε.

Αναφερόμενος στο ρόλο που πρέπει να έχει το κόμμα, είπε πως ναι μεν πρέπει να συμμετέχει σε κυβερνήσεις συνεργασίας αλλά να μη γίνεται «ουρά» κανενός! «Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να είναι πάντα μπροστά και να συνενώνει όλες τις προοδευτικές δυνάμεις του τόπου. Να συμμετέχει σε κυβερνήσεις συνεργασίας με ξεκάθαρο όμως, προοδευτικό πρόσημο. Δεν μπορεί να γίνεται παρακολούθημα καμίας δεξιάς και αριστερής συντήρησης».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News