Ειδήσεις

Νότια Κορέα: Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός

Αναλαμβάνοντας την κυβερνητική και ηθική ευθύνη για την τραγωδία με το ναυάγιο του φέρι μποτ στις 16 Απριλίου, που στοίχισε τη ζωή σε εκατοντάδες ανθρώπους, κυρίως μαθητές λυκείου, ο πρωθυπουργός της Νότιας Κορέας Τσουνγκ Χονγκ Γουόν υπέβαλε σήμερα την παραίτησή του, δηλώνοντας χαρακτηριστικά πως «το σωστό για εμένα είναι να αναλάβω την ευθύνη».

Ο Νοτιοκορεάτης πρωθυπουργός τόνισε πως «εδώ και πάρα πολύ καιρό, παρατηρούνται λανθασμένες συμπεριφορές σε τμήματα της κοινωνίας. Ελπίζω, αυτές να διορθωθούν, έτσι ώστε στο μέλλον να μη βιώσουμε άλλη μια τέτοια ατυχία», και επεσήμανε πως «δεν ήθελα να παραιτηθώ νωρίτερα, καθώς η διαχείριση της κατάστασης ήταν η πρώτη προτεραιότητά μου και σκέφτηκα ότι ήταν δική μου ευθύνη να παρέχω βοήθεια. Αλλά αποφάσισα να παραιτηθώ τώρα, για να μην επιβαρύνω άλλο την κυβέρνηση», ανέφερε στη σύντομη δήλωσή του.

Ο Τσουνγκ αποδοκιμάστηκε για τις κυβερνητικές ενέργειες και κάποιος πέταξε ένα μπουκάλι νερό εναντίον του, όταν επισκέφτηκε τους γονείς των θυμάτων μια ημέρα μετά την καταστροφή.

Υπενθυμίζεται ότι στο πλοίο επέβαιναν, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, 476 άνθρωποι. Ο τελευταίος απολογισμός έκανε λόγο για 115 αγνοούμενους, ενώ είχαν ανασυρθεί 187 πτώματα. Μόνο 174 άνθρωποι σώθηκαν. Οι έρευνες συνεχίζονται, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν ελπίδες να βρεθούν επιζώντες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αρχές κρατούν και ανακρίνουν όλα τα μέλη του πληρώματος που διασώθησαν (ανάμεσά τους και τον καπετάνιο), προκειμένου να διακριβώσουν τις συγκεκριμένες συνθήκες του ναυαγίου, αλλά και να αποδώσουν τις ευθύνες. Πάντως, πέρα από τις ευθύνες του πληρώματος, τα ερωτήματα είναι τεράστια όσον αφορά στο ναυάγιο και την κατάσταση στην οποία βρισκόταν το πλοίο, καθώς και για το εάν πληρούσε τα αναγκαία μέτρα ασφαλείας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια