default-image

Λήγει σε λίγο η αγωνία στα Πρωτοδικεία(video)

Κρήτη
Λήγει σε λίγο η αγωνία στα Πρωτοδικεία(video)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κλειδώνουν οι συνδυασμοί και ξεκαθαρίζει οριστικά το τοπίο τα μεσάνυχτα με φόντο τις υποψηφιότητες για τις εκλογές της αυτοδιοίκησης στην Κρήτη.

Video Platform Video Management Video Solutions Video Player

Η κλεψύδρα του χρόνου έχει γυρίσει ανάποδα και η αγωνία κορυφώνεται αναφορικά με την κατάθεση των συνδυασμών των επικεφαλής έως και τις 12 τα Πρωτοδικεία.

Για τον δήμο Ηρακλείου,  στις 3 το μεσημέρι κατέθεσε τον συνδυασμό του ο Ηλίας λυγερός ,επικεφαλής του συνδυασμού "Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες" ενώ λίγο αργότερα στα δικαστήρια έσπευσε  και ο νυν δήμαρχος Γιάννης Κουράκης επικεφαλής του συνδυασμού "Ηράκλειο Ανοιχτοί Ορίζοντες" και ο έτερος  υποψήφιος Βασίλης Λαμπρινός της "Δύναμης Πολιτών" .

Μέλη των παρατάξεων εκτιμούν πως τη συγκεκριμένη στιγμή θα ξεκαθαρίσει πλήρως το τοπίο γύρω από τους διεκδικητές των κατά τόπους θώκων, προειδοποιώντας πως θα υπάρξουν υποψήφιοι δήμαρχοι οι οποίοι δε θα μπορέσουν συμπληρώσουν το ψηφοδέλτιό τους, όπως στην περίπτωση του κ.Κριθινάκη που αποχώρησε από τον Δήμο Μινώα Πεδιάδος και του  κ. Κουρουπάκη για το Δήμο Σητείας.

Σε επίπεδο Περιφέρειας, έχουν καταθέσει  ο συνδυασμός "Κρήτη Πρώτη Δύναμη", του Σταύρου Αρναουτάκη, η "Λαϊκή Συσπείρωση" με επικεφαλής τον Στέλιο Ορφανό, η "Ριζοσπαστική Συνεργασία Κρήτης" του Μιχάλη  Κριτσωτάκη ο συνδυασμός "Μία Κρήτη-Περιβάλον Άνθρωπος" του  Αντώνη Ανηψητάκη και η "Ανυπόταχτη Κρήτη- Αντικαπιταλιστική Αριστερή Παρέμβαση" με επικεφαλής τον υποψήφιο περιφερειάρχη Γιάννη Κυριακάκη.

Το πάνελ της κατάθεσης των συνδυασμών για την Περιφέρεια  Κρήτης έκλεισε λίγο πριν τις  10 με τον υποψήφιο περιφερειάρχη Κρήτης Σεραφείμ Τσόκα του συνδυασμού "Κρήτη Μπορούμε".

Το απόγευμα το κατώφλι του Πρωτοδικείου πέρασε και ο Ζαχαρίας Καλογεράκης επικεφαλής του συνδυασμού "Μινώα Πεδιάδας - Τόπος με Μέλλον", ενώ στο Πρωτοδικείο κατέθεσε και ο έτερος υποψήφιος δήμαρχος Γιώργος Μαυραντωνάκης επικεφαλής του συνδυασμού "Αξία".

Επίσης ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης, κατέθεσε στο Πρωτοδικείο τη δήλωση κατάρτισης του συνδυασμού "Νέοι Δρόμοι".

Χθες η κίνηση ήταν μικρή με τη πλειοψηφία να επιλέγει την τελευταία στιγμή για την υποβολή των δηλώσεων στα πρωτοδικεία, αφού μέχρι και στο παρά πέντε το γράψε σβήσε συνεχίζεται στα ψηφοδέλτια για δήμους και περιφέρεια, συνεργασίες επισφραγίζονται όπως και αποχωρήσεις υποψηφίων από την μάχη των εκλογών.

Η μάχη της Χερσονήσου

Έξι ξεκίνησαν, τέσσερις έμειναν οι υποψήφιοι δήμαρχοι στη Χερσόνησο, αφού μετά την απόφαση των Γιάννη Μαστοράκη και Απόστολου Λουλουδάκη να διεκδικήσουν από κοινού το δημαρχιακό θώκο, μία ακόμη υποψηφιότητα, αυτή του Γιώργου Μεραμβελιωτάκη, έφτασε στο τέλος της.

Ένα τέλος που σηματοδότησε την έναρξη μιας "μάχης" από τους εναπομείναντες συνδυασμούς για το ποιος θα εντάξει στο ψηφοδέλτιό του τα στελέχη της τέως παράταξης Μεραμβελιωτάκη.

Συγκεκριμένα, με ανακοίνωσή του χθες το βράδυ ο υποψήφιος δήμαρχος με τη "Σύμπραξη Ενεργών Πολιτών Μαλίων-Χερσονήσου-Γουβών-Επισκοπής" Γιάννης Σέγκος υπογράμμιζε πως πρωτοκλασάτα στελέχη από τον τέως συνδυασμό του Γ. Μεραμβελιωτάκη προχωρούν στο συνδυασμό του, δίνοντας τα εξής ονόματα: Αναγνωστάκης Εμμανουήλ, Περβολαράκης Ιωάννης, Σμυρνάκης Νίκος, Αλεξάκης Μιχαήλ, Γιαλυτάκη Μαρία, Σφακιωτάκης Μιχαήλ, Κυπριωτάκης Γιώργος, Καπελάς Δημήτριος, Καροφυλάκης Ζαχαρίας και Παπαγιαννάκης Ιωάννης.

Άμεση ήταν η απάντηση του Γιάννη Μαστοράκη που έσπευσε να κάνει μια σημαντική διευκρίνιση. Όπως είπε, «προς αποκατάσταση της αλήθειας όσον αφορά τα δημοσιεύματα του συνδυασμού του κυρίου Σέγκου, τα άτομα από το συνδυασμό του κυρίου Μεραμβελιωτάκη που προσχώρησαν στο συνδυασμό του είναι δύο», αφήνοντας να εννοηθεί πως η πλειονότητα των υποψηφίων Μεραμβελιωτάκη οδεύουν προς το δικό του ψηφοδέλτιο.

Αιφνιδιασμός στη Σητεία

Αιφνιδιαστική εξέλιξή υπήρξε σε ό,τι αφορά τις εκλογές για το Δήμο Σητείας, αφού με επίσημη ανακοίνωσή του ο κ. Νίκος Κουρουπάκης απέσυρε το ενδιαφέρον του και γνωστοποίησε ότι τελικά δε θα είναι υποψήφιος.

Η εξέλιξη αυτή από κάποιους θεωρούνταν αναμενόμενη, ωστόσο με τη δημοσιοποίησή της αλλάζει το σκηνικό στην περιοχή ενόψει των εκλογών, με τους υποψήφιους για το δημαρχιακό θώκο να κάνουν πλέον κούρσα για τους ψηφοφόρους του κ. Κουρουπάκη.

Οι υποψήφιοι πλέον για το Δήμο Σητείας είναι ο κ. Θεόδωρος Πατεράκης, η κ. Κατερίνα Σκαρβελάκη και η κ. Σταυρούλα Καράμπελα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News