Ειδήσεις

Η Μ. Διακάκη, υπέρμαχος της κινητοποίησης στα Σφακιά

Η βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Διακάκη χαιρετίζει την σημερινή διαμαρτυρία στα Σφακιά, δηλώνοντας την αμέριστη συμπαράσταση της στον αγώνα του λαού της Κρήτης ενάντια σε κάθε είδους όπως τονίζει, εγκληματικές αυθαιρεσίες  που θέτουν σε κίνδυνο ολόκληρη την περιοχή με απρόβλεπτες συνέπειες,

Αναλυτικότερα αναφέρεται:

«Η σημερινή κινητοποίηση στα Σφακιά για την αποπομπή της εναπόθεσης χημικών τοξικών στη Μεσόγειο από τον πόλεμο της Συρίας, είναι η δυναμική κλιμάκωση του αγώνα που δίνουν οι κάτοικοι και όλοι οι φορείς της Κρήτης με την συγκέντρωση και την εν πλω διαμαρτυρία για την απαράδεκτη αυτή ενέργεια.

Οι απαντήσεις του Υφυπουργού για το θέμα αυτό στην επερώτηση των βουλευτών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ήταν άκρως απογοητευτικές και ανεπαρκείς. Φάνηκε καθαρά η επιπολαιότητα με την οποία αντιμετωπίζει το θέμα η ελληνική κυβέρνηση, επιδεικνύοντας άλλη μια φορά την αναλγησία της , που κάτω από πιέσεις, στηρίζεται σε εικασίες και διαβεβαιώσεις για "ανάληψη ευθυνών" σε περίπτωση ατυχήματος, χωρίς να λαμβάνει υπ όψιν όμως, ότι τέτοια ατυχήματα είναι μη αναστρέψιμα ,όποιος κι αν αναλάβει την ευθύνη.

Η ενέργεια αυτή, έχει όλες τις προδιαγραφές να καταλήξει σε ατύχημα, να δηλητηριάσει την Μεσόγειο και την ζωή των λαών γύρω από αυτήν.

Η αδιαφορία της κυβέρνησης και του υπουργείου, κρίνεται εγκληματική και το μήνυμα που στέλνουν ομόφωνα οι κάτοικοι και οι φορείς της Κρήτης, είναι ότι, με πείσμα και επιμονή θα αγωνιστούμε για να αποτρέψουμε άλλο ένα έγκλημα στη Μεσόγειο και δε θα επιτρέψουμε να μολυνθεί ανεπιστρεπτί η ζωή της και η ζωή γύρω από αυτήν.

Χαιρετίζουμε την σημερινή διαμαρτυρία στα Σφακιά, και δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στον αγώνα του λαού της Κρήτης ενάντια σε κάθε είδους εγκληματικές αυθαιρεσίες  που θέτουν σε κίνδυνο ολόκληρη την περιοχή με απρόβλεπτες συνέπειες».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια