default-image

Περιοδεία Μ.Συντυχάκη στη Λαϊκή Αγορά στις Πατέλες

Κρήτη
Περιοδεία Μ.Συντυχάκη στη Λαϊκή Αγορά στις Πατέλες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην κεντρική Λαϊκή Αγορά του Ηρακλείου περιόδευσε, χθες , ο  υποψήφιος Δήμαρχος Ηρακλείου Μανώλης Συντυχάκης μαζί με  υποψήφιους δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους.

Ο Μανώλης Συντυχάκης συναντήθηκε με μέλη του ΔΣ του της Ομοσπονδίας καλλιεργητών-πωλητών λαϊκών αγορών Κρήτης και του σωματείου μικροπωλητών Λαϊκών Αγορών οι οποίοι και του εξέθεσαν μια σειρά από προβλήματα.

Το κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης μοίρασε δεκάδες προκηρύξεις  που ενημέρωναν για την επικείμενη απεργία στις λαϊκές Αγορές, και για τα προβλήματα που δημιουργεί το τελευταίο νομοσχέδιο.

Οι πωλητές των λαϊκών αγορών επισήμαναν στον υποψήφιο Δήμαρχο Μανώλη Συντυχάκη, την ανάγκη να λυθεί επιτέλους το πρόβλημα με τις αδειοδοτήσεις που τυπικά γίνονται με κλήρωση αφού ουσιαστικά πρόκειται για αδιαφανή διαδικασία, ελεγχόμενη κυρίως από δημοτικούς παράγοντες. Να αντιμετωπιστεί το θέμα με το παραεμπόριο για το οποίο ευθύνονται όχι μόνο οι αρμόδιες αρχές με την ανοχή που δείχνουν, αλλά και οι μεγαλέμποροι που εφοδιάζουν με εμπορεύματα όσους παράνομα τα πωλούν στις λαϊκές αγορές.

Η βαριά φορολογία, η πτώση τζίρου εξαιτίας της μεγάλης μείωσης του λαϊκού εισοδήματος, είναι οι βασικές αιτίες όπως επισήμαναν πολλοί μικροπωλητές και παραγωγοί, που ο κόσμος δεν ψωνίζει όπως πριν στις λαϊκές με αποτέλεσμα και οι ίδιοι  να αδυνατούν να πληρώσουν τις εισφορές τους στον ΟΑΕΕ, τα τέλη του δήμου, και να καλύψουν βασικές τους ανάγκες.

Ο Μανώλης Συντυχάκης εξέφρασε την συμπαράσταση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στα δίκαια αιτήματα των μικροπωλητών και μικροπαραγωγών  και τους κάλεσε να συσπειρωθούν και να παλέψουν οργανωμένα ενάντια στα  μεγάλα συμφέροντα που θέλουν να τους εκτοπίσουν από τις Λαϊκές Αγορές, να δυναμώσουν παντού το ΚΚΕ στις επερχόμενες εκλογές ώστε και στο δήμο, και στην περιφέρεια, αλλά και στην ευρωβουλή να έχουν ένα σίγουρο σύμμαχο στο πλευρό τους που θα παλεύει αταλάντευτα για την λύση των προβλημάτων τους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News