default-image

Ο Σταύρος Παπασταύρου στη θέση του Γιάννη Στουρνάρα;

Ελλάδα
Ο Σταύρος Παπασταύρου στη θέση του Γιάννη Στουρνάρα;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κομβικές αλλαγές στην κυβέρνηση και το Μέγαρο Μαξίμου σχεδιάζει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Όλα θα κριθούν στις 17η Ιουνίου όταν ολοκληρώνεται η θητεία του επικεφαλής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιώργου Προβόπουλου και ο νυν υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, αναμένεται να πάρει τη θέση του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι οποίες κυκλοφορούν από καιρό στα δημοσιογραφικά γραφεία, διάδοχος του κ. Στουρνάρα θα είναι ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Σταύρος Παπασταύρου.

Τη θέση του τελευταίου στο Μαξίμου θα «καταλάβει» ο Δημήτρης Πτωχός, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η Καθημερινή.

Με δόξες αποχωρεί ο Στουρνάρας

Ο κ. Παπασταύρου φέρεται να είναι έτοιμος να αναλάβει τις τύχες της ελληνικής οικονομίας για να σηματοδοτήσει τη στροφή της κυβέρνησης από το «τεχνοκρατικό» στο «πολιτικό»: Ο κ. Στουρνάρας απεδείχθη ο καταλληλότερος για να προσαρμόσει την ελληνική οικονομία στις επιταγές του Μνημονίου, τώρα ήρθε η ώρα για ανάπτυξη και μείωση της ανεργίας, αναφέρουν πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου. Και για ...παροχές, θα μπορούσε να συμπληρώσει κάποιος.

Ο κ. Στουρνάρας αναμένεται να αποχωρήσει από το υπουργείο Οικονομικών με δόξες και τιμές αφού θα πιστωθεί δικαίως την πολιτική επιτυχία της ολοκλήρωσης των διαπραγματεύσεων με την Τρόικα και την απαρχή της συζήτησης για διακανονισμό του ελληνικού χρέους.

Iefimerida

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News