default-image

Τεράστια η επιτυχία του Run Greece Ηράκλειο

Τεράστια η επιτυχία του Run Greece Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χιλιάδες κόσμου γυναίκες, άνδρες και παιδιά συμμετείχαν και έτρεξαν σήμερα στη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού, του πολιτισμού, της κοινωνικής αλληλεγγύης "Run Greece -Ηράκλειο 2014", που πραγματοποιήθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο Ηράκλειο με την συνδιοργάνωση του Σ.Ε.Γ.Α.Σ., της Περιφέρειας Κρήτης - Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, του Δήμου Ηρακλείου και της  Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Κρήτης.

Στους σημερινούς "Αγώνες Πόλης για Όλους" όπως είναι το κεντρικό σύνθημα, πραγματοποιήθηκαν τρείς αγώνες 10,5 χιλιομέτρων και παιδιών στους οποίους έτρεξαν περισσότεροι από 2500 άνθρωποι, ενώ χιλιάδες θεατές παρακολούθησαν ή συμμετείχαν εθελοντικά υποστηρίζοντας τους αθλητές στην διάρκεια των διαδρομών.

Ο περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, ο δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης έδωσαν την εκκίνηση του αγώνα των 5 χιλιομέτρων και παιδιών, των 10 χιλιομέτρων ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης με στελέχη του ΣΕΓΑΣ, ενώ έκαναν και τις απονομές στους νικητές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μεταξύ αυτών που βρέθηκαν σήμερα στην αφετηρία, ήταν ο βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Ευριπίδης Κουκιαδάκης, ο διευθυντής Περιφερειακής Εκπαίδευσης κ. Αποστόλης Κλινάκης, ο αντιδήμαρχος Ηρακλείου κ. Νίκος Γιαλιτάκης, ενώ από το χώρο του ποδοσφαίρου ξεχωρίζουν η συμμετοχή του κ. Νίκου Μαχλά αλλά και των παικτών του Εργοτέλη: Μηνά Πίτσου, Ρομάνο και Μπαντιμπαγκά. Το "παρών" έδωσε και ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σεραφείμ Τσόκας.

«Για δεύτερη συνεχή χρονιά το Ηράκλειο συμμετείχε στο "Run Greece -Ηράκλειο 2014" μια διοργάνωση που αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα αθλητικά γεγονότα στην Κρήτη» δήλωσε ο δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης. «Το RUN GREECE, αποτελεί μια αθλητική διοργάνωση που απευθύνεται σε όλη την ελληνική οικογένεια και σηματοδοτεί το ενδιαφέρον των τοπικών φορέων και του ΣΕΓΑΣ για την ανάπτυξη του μαζικού αθλητισμού. Επίσης συμβάλει σημαντικά στην περαιτέρω διάδοση του "κινήματος δρόμου", στο πλαίσιο του προγράμματος "Αθλητισμός για Όλους" και στέλνει ισχυρό μήνυμα αλληλεγγύης ενισχύοντας το "Σπίτι των Αγγέλων". Ο Δήμος Ηρακλείου, θα συνεχίσει να συμβάλει και στηρίζει με τους αρμόδιους φορείς και τις υπηρεσίες του, το Run Greece-Ηράκλειο, ώστε η διοργάνωση να συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια», επεσήμανε ο δήμαρχος.

Ο κ. Κουκιαδάκης με τη "στολή" του Run Greece μαζί με τον Παναγιώτη Ψωμιάδη που βρίσκεται στο Ηράκλειο για περιοδεία.

Υπενθυμίζουμε ότι για κάθε μία από 2750 συμμετοχές η εταιρία WIND  διαθέτει το ποσό των 3 ευρώ για το "Σπίτι των Αγγέλων".

Ο Αγώνας 10 χιλ. ξεκίνησε στις 10:00 το πρωί ενώ των 5 χλμ. ξεκίνησε στις 11:15, ενώ την ίδια ώρα ξεκίνησε και ο αγώνας των παιδιών.

Η εκκίνηση των αγώνων 5 και 10 χιλ. έγινε από τη Λεωφόρο Δικαιοσύνης (μπροστά από την Περιφέρεια Κρήτης) και οι συμμετέχοντες αφού πέρασαν από την Πλατεία Νικ. Φωκά κατευθύνθηκαν στον πεζόδρομο της 25ης Αυγούστου ενώ συνέχισαν από την: Πλατεία 18 Άγγλων, Νεάρχου, συμβολή Νεάρχου και Δουκός Μποφώρ, στροφή γύρω από το σιντριβάνι του ΟΛΗ και ξανά Νεάρχου, Πλατεία 18 Άγγλων, Παραλιακή Λεωφόρος Σοφ. Βενιζέλου, Αρχ. Μακαρίου, Πλαστήρα, συμβολή Πλαστήρα με τις οδούς Έβανς και Πεδιάδος στην Πύλη Ιησού, Πλατεία Κύπρου, Χαρ. Τρικούπη και Λεωφόρο Δημοκρατίας. Ο τερματισμός έγινε στην πλατεία Ελευθερίας, έξω από την τράπεζα Πειραιώς.

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κρήτης Σεραφείμ Τσόκας μετά την ολοκλήρωση του αγώνα έκανε τις παρακάτω δηλώσεις:

«Σήμερα, εδώ, στο κέντρο του Ηρακλείου διοργανώθηκε μια ξεχωριστή γιορτή για τον αθλητισμό και τον πολιτισμό. Η μεγάλη συμμετοχή του κόσμου και ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων αποδεικνύει ότι θεσμοί, όπως το Run Greece, μπορούν να κινητοποιήσουν κόσμο και να τον φέρουν κοντά στην αθλητισμό. Η προώθηση των αθλητικών και ολυμπιακών ιδεωδών λειτουργεί για την κοινωνία ως μια ασπίδα προστασίας απέναντι στις εξαρτήσεις, την εγκληματικότητα και τον ρατσισμό. Επίσης πρέπει να επισημάνουμε το ουσιαστικό, σημερινό μήνυμα αλληλεγγύης που πέρασε σήμερα, μέσα από την ενίσχυση του "Σπιτιού των Αγγέλων". Στόχος του συνδυασμού "Κρήτη Μπορούμε", είναι να φέρει την Περιφέρεια και όλους τους Κρητικούς, πιο κοντά σε εκδηλώσεις που προάγουν το αθλητικό πνεύμα».

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Σε ειδικές ρυθμίσεις προχώρησε η Τροχαία Ηρακλείου για την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή των αγώνων Run Greece Ηράκλειο που διεξάγονται σήμερα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News