default-image

Το Ηράκλειο γιορτάζει τρέχοντας στο Run Greece

Κρήτη
Το Ηράκλειο γιορτάζει τρέχοντας στο Run Greece

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα γιορτινά του φορά σήμερα το Ηράκλειο, το οποίο είναι πανέτοιμο να φιλοξενήσει το 2ο Run Greece!

Ο αριθμός των συμμετοχών «κλείδωσε» και 2.750 πολίτες και παιδιά από όλη την Κρήτη θα μπουν σε θέση εκκίνησης σήμερα το πρωί από την Πλατεία Ελευθερίας.

Και οι τελευταίες αιτήσεις συμμετοχής συμπληρώθηκαν χθες στο Παγκρήτιο Στάδιο κάτι που σημαίνει ότι ο στόχος επετεύχθη και με το παραπάνω για τους διοργανωτές καθώς ο αριθμός των συμμετασχόντων αποτελεί ρεκόρ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μεταξύ αυτών που θα βρεθούν σήμερα στην αφετηρία, είναι ο βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Ευριπίδης Κουκιαδάκης, ο Δ/ ντής Περιφερειακής Εκπαίδευσης Αποστόλης Κλινάκης, ο αντιδήμαρχος Ηρακλείου Νίκος Γιαλιτάκης ενώ από το χώρο του ποδοσφαίρου ξεχωρίζουν η συμμετοχή του Νίκου Μαχλά αλλά και των παικτών του Εργοτέλη: Μηνά Πίτσου, Ρομάνο και Μπαντιμπαγκά.

Υπενθυμίζουμε ότι για κάθε μία από 2700 συμμετοχές η εταιρία wind θα διαθέσει το ποσό των 3 ευρώ για το «Σπίτι των Αγγέλων . Η μέτρηση θα γίνει μέσω ενός ειδικού τάπητα που θα τοποθετηθεί στην 25ης Αυγούστου, μπροστά από το Δημαρχείο.

Ως σημείο εκκίνησης αλλά και τερματισμού έχει ορισθεί η Πλατεία Ελευθερίας. Ο Αγώνας 10 χιλ. θα ξεκινήσει στις 10:00 το πρωί και θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί στις 11:20, των 5 χιλ. θα ξεκινήσει στις 11:15 και μιάμιση ώρα αργότερα οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν τερματίσει ενώ  στις 11:15 θα ξεκινήσει και ο αγώνας των παιδιών.

Η εκκίνηση των αγώνων 5 και 10 χιλ. θα γίνει από τη Λεωφόρο Δικαιοσύνης (μπροστά από την Περιφέρεια Κρήτης) και οι συμμετέχοντες αφού περάσουν από την Πλατεία Νικ. Φωκά θα κατευθυνθούν στον πεζόδρομο της 25ης Αυγούστου ενώ θα συνεχίσουν: Πλατεία 18 Άγγλων, Νεάρχου, συμβολή Νεάρχου και Δουκός Μποφώρ, στροφή γύρω από το σιντριβάνι του ΟΛΗ και ξανά Νεάρχου, Πλατεία 18 Άγγλων, Παραλιακή Λεωφόρος Σοφ. Βενιζέλου, Αρχ. Μακαρίου, Πλαστήρα, συμβολή Πλαστήρα με τις οδούς Έβανς και Πεδιάδος στην Πύλη Ιησού, Πλατεία Κύπρου, Χαρ. Τρικούπη και Λεωφόρο Δημοκρατίας. Ο τερματισμός θα γίνει στην πλατεία Ελευθερίας, έξω από την τράπεζα Πειραιώς.

Τα 5 χιλ. αφορούν ένα γύρο της προαναφερόμενης διαδρομής ενώ τα 10 χιλ. δύο γύρους.  

Στον αγώνα των παιδιών η εκκίνηση θα γίνει από την οδό Ανεμογιάννη στην Πλατεία Ελευθερίας και αφού τα παιδιά διασχίσουν το δεξιό ρεύμα της λεωφόρου Δημοκρατίας , στα πρώτα φανάρια θα κάνουν αναστροφή και θα επιστέψουν από το αριστερό ρεύμα, τερματίζοντας στο σημείο απ΄ όπου ξεκίνησαν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News