Ειδήσεις

"Θα συνεχίσω να παλεύω για τις γερμανικές αποζημιώσεις"

«Θα συνεχίσω να παλεύω για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων» από κάθε μετερίζι και βέβαια στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Με αυτή τη δέσμευση από το μαρτυρικό χωριό Μουσωτίτσα ολοκλήρωσε την περιοδεία του στα Γιάννενα ο υποψήφιος ευρωβουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, καθηγητής Θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, Νότης Μαριάς.

Η περιοδεία ξεκίνησε στην Ήπειρο την Παρασκευή 25 Απριλίου, όπου ο Νότης Μαριάς συναντήθηκε με τον περιφερειακό γραμματέα Ηπείρου των ΑΝΕΛ, με μέλη της συντονιστικής επιτροπής και πολιτευτές των ΑΝΕΛ Ιωαννίνων και συζήτησαν τις δράσεις του κινήματος ενόψει των επικείμενων ευρωεκλογών.

Στη συνέχεια είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Τριαντάφυλλο Αλμπάνη, με το συμβούλιο και μέλη της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων καθώς και εκπαιδευτικούς που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα και συζήτησαν θέματα που αφορούν στην εκπαίδευση.

Το Σάββατο το πρωί συναντήθηκε με την Επιτροπή Κληροδοτημάτων.

Στη συνέχεια μαζί με μέλη και στελέχη των ΑΝΕΛ επισκέφτηκαν την αγορά των Ιωαννίνων και τα εμπορικά καταστήματα και συζήτησαν με τους επαγγελματίες αλλά και τους πολίτες για τα σημαντικά προβλήματα που τους απασχολούν. Μέγιστο πρόβλημα η ανεργία, τα λουκέτα και η φτωχοποίηση των νοικοκυριών ως απόρροια του μνημονίου.

Κλείνοντας αυτή την περιοδεία ο Νότης Μαριάς με κλιμάκιο των ΑΝΕΛ επισκέφτηκε το μαρτυρικό χωριό Μουσιωτίτσα Ιωαννίνων. Έτυχε θερμής υποδοχής από τους κατοίκους του χωριού και από μέλη της Επιτροπής Διεκδίκησης των Γερμανικών Αποζημιώσεων και κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των ηρώων-μαρτύρων του χωριού που εκτελέστηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια