default-image

Γ. Μιχελογιαννάκης: "Όχι στη βίαιη ωρίμανση"

Κρήτη
Γ. Μιχελογιαννάκης: "Όχι στη βίαιη ωρίμανση"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε οξύ τόνο η ανακοίνωση του βουλευτή Ηρακλείου κ. Γιάννη Μιχελογιαννάκη σε ό,τι έχει να κάνει με τις «φτιαχτές» όπως χαρακτηρίζει δημοσκοπήσεις και τα αποτελέσματα που δίνουν εις βάρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως διευκρινίζει την ανακοίνωσή του χαρακτηριστικά, «τα ενοχικά κόμματα προσπαθούν να αντιδράσουν στη λαϊκή κατακραυγή με τερτίπια του τύπου των διπλών υποψηφιοτήτων, των κατασκευασμένων υποψηφιοτήτων και των γκρίζων υποψηφιοτήτων. Βάζουν ήδη πήχη για να κριθούν και αναφέρουν φτιαχτές δημοσκοπήσεις βάζοντας όριο τις 6 περιφέρειες για τη Νέα Δημοκρατία, δηλαδή 1 ακόμα κέρδος από τις 5 που είχε, ενώ για την Ελιά υπολογίζουν 4 από τις 7 που είχε το ΠΑΣΟΚ. Δηλαδή, μας "αφήνουν" 2 και αυτές όχι και τόσο σίγουρες. Ταυτόχρονα βεβαίως προετοιμάζουν και την σάπια πολιτική του δεύτερου γύρου.

Σε όλα αυτά, εμείς απαντάμε:

Στους Δήμους, με την πολιτική μας ενάντια στην ανθρωποκτόνο στάση τους και με πρόσωπα ηθικά και ενεργά και με συμμαχίες που οφείλουμε να τις επεξεργαστούμε.

Στην Περιφέρεια, με την πολιτική πάνω από όλα πρόταση μας, η οποία βεβαίως και είναι κυρίαρχη, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι πρέπει να υποτμηθούν τα πρόσωπα και οι συμμαχίες.

Στις ευρωεκλογές, πάλι μόνο με την πολιτική πρόταση μας και με το συμβολισμό των προσώπων.

Χρειάζονται και ήδη το διαπιστώσαμε στην κατάρτιση ψηφοδελτίων τα κάτωθι:

1. Άνοιγμα στο λαό.

2. Κοινωνικές συμμαχίες.

3. Πολιτικές συμμαχίες.

4. Τρόπο προβολής και απόκτησης εμπιστοσύνης με τον πολίτη.

5. Να ξεφύγουμε από τα δικαιολογημένα, φοβικά αντανακλαστικά.

6. Να βρούμε την ισορροπία μας και να μη δρούμε ούτε ως σκαντζόχοιρος αλλά ούτε ως κολυμβήθρα Σιλωάμ.

7. Να προτάξουμε τις πολιτικές μας και να επιβάλλουμε εμείς την ατζέντα μας κόντρα στις δικές τους επιταγές και την δυνατότητα που έχουν να τις επιβάλουν, λόγω των συνεργασιών και των σχέσεων τους με το θολό τοπίο των ΜΜΕ.

Στο νομό Ηρακλείου βεβαίως και υπάρχει μια ιδιαιτερότητα, καθώς έχουμε να κάνουμε με τα  μπρεσνιεφικά ποσοστά της ένοχης κεντροαριστεράς τα οποία διαιωνίζονται δήθεν ως παράδοση και τα οποία υποκρύπτουν συμφέροντα καταδικαστέα. Για το λόγο αυτό χρειάστηκε σκληρή δουλειά που άλλοτε έως σήμερα απέδωσε και άλλοτε όχι.

Το να μπολιαστεί ο κάθε χώρος με οργανωτική δομή ΣΥΡΙΖΑ ήταν το ζητούμενο. Στην προσπάθεια αυτή άλλοι βοήθησαν πολύ και άλλοι λίγο. Άλλοι πάλι άκουσαν πολύ και άλλοι λίγο ή και καθόλου. Αυτό βέβαια είχε ως αποτέλεσμα τη μικρή συμμετοχή μας, η οποία περιορίστηκε σε 4 δήμους μόνο.

Στο μήνα που μένει ας διδαχτούμε από τα λάθη μας και ας μην περιμένουμε την πολιτική του ώριμου φρούτου. Πρέπει να προλάβουμε αυτό που φοβάμαι, πρέπει δηλαδή να προσπαθήσουμε ώστε να μην βρεθούμε σε κατάσταση βίαιης ωρίμανσης».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News