default-image

Ο Μ. Συντυχάκης στο Μασταμπά

Κρήτη
Ο Μ. Συντυχάκης στο Μασταμπά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την ομιλία του υποψήφιου δημάρχου Ηρακλείου Μανώλη Συντυχάκη στο Μασταμπά, ενώ ακολούθησε συζήτηση για τα προβλήματα που απασχολούν τους κατοίκους. Ο υποψήφιος δήμαρχος τοποθετήθηκε πάνω στα προβλήματα που βιώνει ο λαός και η νεολαία και συγκεκριμένα για την ανεργία, τις απολύσεις, τους φόρους και τα χαράτσια, τους αυτοαπασχολούμενους που οδηγούνται στο κλείσιμο, ως αποτέλεσμα της πολιτικής της κυβέρνησης και της Ε.Ε.

«Η ανάπτυξη που υπόσχονται», τόνισε, «δεν είναι τίποτε άλλο παρά η εκ νέου ενίσχυση του μεγάλου κεφαλαίου από τις περικοπές μισθών, συντάξεων, τη νέα φοροεπιδρομή στο λαϊκό εισόδημα.

Για όλα αυτά κανένας δεν άλλος υποψήφιος δήμαρχος ή περιφερειάρχης δεν κάνει κουβέντα. Δε βγάζει "άχνα" για τα νέα μέτρα που έρχονται. Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο είτε συμφωνούν με τη γραμμή πλεύσης της συγκυβέρνησης και τις εντολές Ε.Ε.-τρόικα, είτε τη στηρίζουν με παραλλαγές γιατί θέλουν να κρύψουν την ευρωενωσιακή τους προσήλωση όπως ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αποφεύγουν να τοποθετηθούν για το γεγονός ότι οι Δήμοι πλέον λειτουργούν με όρους επιχείρησης και κόστους-οφέλους, ότι εφαρμόζουν ή θα εφαρμόσουν πιστά τον "Καλλικράτη" που θέλει νέα δημοτικά τέλη, ιδιωτικοποίηση δημοτικών υπηρεσιών, νέες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΥΑΗ, περισσότερα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς και έργα με τη συμμετοχή ιδιωτών όπου η κατασκευή τους θα χρυσοπληρώνεται από τους δημότες. Αυτές είναι εντολές της Ε.Ε., την οποία - πλην του ΚΚΕ και της "Λαϊκής Συσπείρωσης" - όλα τα άλλα κόμματα, οι άλλες παρατάξεις ή υποψήφιοι δήμαρχοι αποδέχονται πιστά. Ας βγάλει τα συμπεράσματά του ο εργαζόμενος.

Ο Μασταμπάς ήταν το στολίδι του Ηρακλείου και όμως είναι από τις πιο εγκαταλελειμμένες συνοικίες του Ηρακλείου. Έντονη ήταν η αγανάκτηση των κατοίκων οι οποίοι παίρνοντας το λόγο ανέδειξαν τα προβλήματα που είναι χρόνια στη συνοικία.

- Η κεντρική οδός, η Ιερολοχιτών όπως η Πατριάρχου Γρηγορίου, η Ραυτοπούλου και άλλες οδοί είναι χωρίς αποχετευτικά δίκτυα απορροής των όμβριων υδάτων.

- Στην πλατεία ενώ συγκλίνουν 7 δρόμοι, με αυξημένα τα κυκλοφοριακά προβλήματα, ποτέ μέχρι σήμερα δεν έχει αναπλαστεί, να διαμορφωθεί κυκλικός κόμβος, να μπουν φανάρια, κ.λπ.

- Στα πεύκα εδώ και χρόνια το οδόστρωμα παρουσιάζει ανωμαλίες με τεράστιους λάκκους και δεν έχει δοθεί σημασία από το Δήμο.

- Στην οδό Ελευθεραίου (από το ΚΑΠΗ και πάνω προς την Παναγίτσα) απαιτείται διάνοιξη και πεζοδρόμηση.

- Σε όλη την περιοχή υπάρχει ελλιπής φωτισμός.

- Είναι εμφανής η έλλειψη καθαριότητας και η τακτική αποκομιδή σκουπιδιών, ειδικά σε ευαίσθητα σημεία όπως στο 9ο Δημοτικό Σχολείο».

Ο υποψήφιος δήμαρχος είπε ότι πρέπει να ξεφύγουμε «από τη λογική της ανάθεσης, ότι δηλαδή, αφού σε ψηφίζω θεωρώ και αυτονόητο ότι θα μου λύσεις και τα προβλήματα».

«Ήρθε η ώρα», είπε, «οι κάτοικοι να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους διεκδικώντας με αγώνες αυτά που δικαιούνται από το Δήμο και την κεντρική εξουσία.

Η πείρα από αγώνες συνδημοτών το προηγούμενο διάστημα για την επίλυση προβλημάτων έδειξε ότι μόνο έτσι καταλαβαίνει η δημοτική Αρχή.

Η "Λαϊκή Συσπείρωση" έφερε τα προβλήματα των δημοτών στο Δ.Σ. και με τη στήριξη και παρουσία των συνδημοτών κατάφερε να αποσπάσει κατακτήσεις. Αυτό πρέπει να γίνει και για την επίλυση των προβλημάτων στο Μασταμπά.

Γι' αυτό η ψήφος στη "Λαϊκή Συσπείρωση" σημαίνει ενίσχυση της δύναμής τους για να παλεύουμε από καλύτερες θέσεις μέσα και έξω από το Δ.Σ.».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News