Ειδήσεις

Υπό βροχή η εν πλω διαμαρτυρία για τα χημικά (video)

Χιλιάδες κόσμου συμμετέχουν στη  συμβολική ανθρώπινη πλωτή αλυσίδα που θα αγκαλιάσει τις ακτές της Κρήτης και όλη τη Μεσόγειο και σχηματίζεται αυτή την ώρα στο λιμανάκι των Σφακίων, στο αποκορύφωμα των αντιδράσεων για το θανάσιμο πείραμα της υδρόλυσης των χημικών στη Μεσόγειο.

Από το Ηράκλειο τελικά έφυγαν έξι λεωφορεία και όχι τέσσερα που είχε αρχικά προβλεφθεί, αφού ο κόσμος ήταν πολύ περισσότερος. Το υπεραστικό ΚΤΕΛ διέθεσε δύο ακόμη λεωφορεία για την εξυπηρέτηση του κόσμου που έφυγε από το λιμάνι του Ηρακλείου.

Οι καιρικές συνθήκες βέβαια δεν βοηθούν, αφού στην περιοχή βρέχει κατά διαστήματα καταρρακτωδώς.

Στην κινητοποίηση το παρών έδωσε και η κ. Μαρία Τσόκα, σύζυγος του υποψήφιου Περιφερειάρχη Κρήτης.

Στο παλιό λιμάνι των Σφακίων χιλιάδες πολίτες δίνουν το παρών, και βροντοφωνάξουν  με την πρωτότυπη αυτή διαμαρτυρία "όχι τα δικά τους χημικά στη δική μας θάλασσα". Στη διαμαρτυρία συμμετέχουν  ιδιοκτήτες φουσκωτών, καϊκιών, ιστιοφόρων κ.ά., ενώ το επιβατηγό πλοίο της ΑΝΕΝΔΥΚ "Δασκαλογιάννης", μαζί με φουσκωτά, αλιευτικά και το γνωστό σκάφος "Άγιος Νικόλαος" της Πρωτοβουλίας "Ένα Καράβι για τη Γάζα" ετοιμάζονται να ανοιχτούν στα 3 με 5 μίλια από τα Σφακιά μέχρι τη Γαύδο.

Video Platform Video Management Video Solutions Video Player

Την εν πλω διαμαρτυρία θα βιντεοσκοπήσει αεροπλάνο της Αερολέσχης Χανίων προκειμένου να διακινηθεί σε όλο τον κόσμο και θα ακολουθήσουν ομιλίες από εκπροσώπους των Συντονιστικών Επιτροπών της Κρήτης. «Είναι ένα έγκλημα που δε θα επιτρέψουμε», τόνισε η δημοσιογράφος κ. Νέλη Κατσαμά χθες, στα πλαίσια παρουσίασης της κινητοποίησης.

«Είναι άλλο ένα θανάσιμο πείραμα στην καρδιά της Μεσογείου με τεράστιο κοινωνικό, οικονομικό και πολιτειακό κόστος», είπε το μέλος της Επιτροπής Αγώνα Ηρακλείου κ. Ευγενία Τσατσάκη. «Θα σχηματιστεί μια νοητή γραμμή με σκάφη», σημείωσε το επίσης το μέλος Επιτροπής Αγώνα Ηρακλείου κ. Πολυάνθης Συγγελάκης. «Καθόλου τυχαία δεν είναι η Κυριακή του Θωμά, καθώς άπιστοι Θωμάδες είναι οι κυβερνώντες μας», τόνισε ο πρόεδρος του Παραρτήματος της ΑΔΕΔΥ Ηρακλείου Γιάννης Δαγκωνάκης.

«Ευχαριστούμε τα ΚΤΕΛ και τον πρόεδρο του ΟΛΗ για τη συνδρομή τους», ανέφερε ο πρόεδρος ΤΕΕ/ΤΑΚ Γιάννης Χαρωνίτης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια