default-image

Οι υποψηφιότητες για το EURO 2020

Ποδόσφαιρο
Οι υποψηφιότητες για το EURO 2020

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Λονδίνο και το Μόναχο θα φιλοξενήσουν καθώς φαίνεται τους ημιτελικούς αγώνες και μία εκ των δύο τον τελικό του Euro 2020, σύμφωνα με όσα προκύπτουν από τη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η UEFA.

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία ενημέρωσε πως την Παρασκευή, 26 Απριλίου, ολοκληρώθηκε η διαδικασία κατάθεσης υποψηφιοτήτων για την διεξαγωγή αγώνων των ομίλων και των επόμενων φάσεων της πρωτότυπης διοργάνωσης που έχει προτείνει ο Μισέλ Πλατινί.

Μετά το τέλος της διαδικασίας προκύπτει πως 19 μέλη εξέφρασαν επιθυμία να γίνουν μία από τις 13 χώρες που θα φιλοξενήσουν αγώνες των ομίλων της τελικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2020. Στη συνέχεια, υπάρχουν από ένα ματς που θα γίνει για τη φάση των «16» και ένα πακέτο για την ημιτελική φάση και τον τελικό της διοργάνωσης.

Τα μέλη που πήραν την έγκριση είναι: Αγγλία (Λονδίνο), Αζερμπαϊτζάν (Μπακού), Λευκορωσία (Μινσκ), Βέλγιο (Βρυξέλλες), Βουλγαρία (Σόφια), Δανία (Κοπεγχάγη), , Σκόπια, Γερμανία (Μόναχο), Ολλανδία (Άμστερνταμ), Ιρλανδία (Δουβλίνο), Ρουμανία (Βουκουρέστι), Ρωσία (Αγία Πετρούπουλη), Σκωτία (Γλασκώβη), Ισπανία (Μπιλμπάo), Σουηδία (Στοκχόλμη) και Ουαλία (Κάρντιφ).

Από αυτές μόνο η Αγγλία (Λονδίνο) και Γερμανία (Μόναχο) πληρούν τις προδιαγραφές για την διεξαγωγή αγώνων της ημιτελικής φάσης και του τελικού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ενδιαφέρον για την διεξαγωγή αγώνων στις χώρες τους είχαν εκδηλώσει 32 μέλη της UEFA, μεταξύ αυτών και η Ελλάδα με το ΟΑΚΑ, όμως η ΕΠΟ έκανε πίσω – λόγω των αρκετών χρημάτων που χρειαζόταν να δαπανηθούν για την «ανακαίνιση» του Ολυμπιακού Σταδίου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News