default-image

Παρουσία Γ. Παπανδρέου τα αποκαλυπτήρια στα Ανώγεια

Κρήτη
Παρουσία Γ. Παπανδρέου τα αποκαλυπτήρια στα Ανώγεια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με την παρουσία του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου πραγματοποιήθηκαν στα Ανώγεια τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος του Παπαγιάννη Εμμ. Σκουλά (1903-1966), ενός από τους Ανωγειανούς ήρωες της Εθνικής Αντίστασης με σπουδαία δράση κατά των Γερμανών στην Κατοχή, ενός ανθρώπου που πάλεψε για το μεγαλύτερο ιδανικό, την ελευθερία.

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έτυχε θερμής υποδοχής από τους παρευρισκομένους, ενώ συνοδευόταν και από τοπικά στελέχη του κόμματος.

Την ώρα πάντως που φουντώνει η έντονη κριτική βουλευτών και στελεχών του ΠΑΣΟΚ εναντίον του Γιώργου Παπανδρέου για την απόφασή του να παρουσιάσει, μαζί με τον Φώτη Κουβέλη, τη Δευτέρα, το βιβλίο της Μαριλένας Κοππά, ο ίδιος από τα Ανώγεια τήρησε σιγή ιχθύος αναφορικά με το θέμα. Μπορεί αυτή η στάση του πρώην πρωθυπουργού να ενισχύει τις ερμηνείες για στροφή του προς τη ΔΗΜΑΡ, ωστόσο ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου ισχυρίστηκε από το δελτίο της "ΚΡΗΤΗ TV" ότι πολύ σύντομα, και μάλιστα τις επόμενες ημέρες, ο Γιώργος Παπανδρέου θα δώσει τις απαιτούμενες απαντήσεις, δείχνοντας τη στήριξή του προς την "Ελιά".

Επίσης στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης.

Το άγαλμα έχει στηθεί στο Περαχώρι έξω από τον Ιερό Ναό της Παναγίας, σε μικρή απόσπαση από εκείνο του αρχηγού της Εθνικής Αντίστασης Χριστομιχάλη Ξυλούρη, ενώ κατά τα αποκαλυπτήρια υπήρξαν εκτενείς αναφορές στο έργο και στη δράση του ιερέα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News