Ειδήσεις

Εξάμηνες γίνονται οι συνταγές για τους χρονίως πάσχοντες

Με τροπολογία που κατέθεσε την Παρασκευή ο υπουργός Υγείας, οι επαναλαμβανόμενες συνταγές που αφορούν χρονίως πάσχοντες-ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ θα μπορούν να είναι εξάμηνες, από δίμηνες έως τρίμηνες που είναι σήμερα.

Μεγάλο μέρος του καθημερινού έργου των γιατρών αφορά τη συνταγογράφηση φαρμάκων χρονίως πασχόντων, γεγονός που επιβαρύνει υπέρμετρα το υπόλοιπο κλινικό τους έργο, ενώ οι ασθενείς ταλαιπωρούνται στην αναζήτηση ραντεβού. Έτσι στο εξής με την τροπολογία θα μπορούν να είναι εξάμηνες οι επαναλαμβανόμενες συνταγές για τους χρονίως πάσχοντες-ασφαλισμένους.

Οι χρόνιες παθήσεις, τις οποίες θα αφορά το μέτρο, αναμένεται να καθοριστούν με υπουργική απόφαση, η οποία θα εκδοθεί μετά την ψήφιση της τροπολογίας.

Σύμφωνα με το Νόμο 3457/2006, η χορηγούμενη ποσότητα φαρμάκων ανά συνταγή δεν μπορεί να υπερβαίνει το όριο των 30 ημερών θεραπείας, βάσει δοσολογικού σχήματος, το οποίο αναγράφεται υποχρεωτικά στη συνταγή, ανεξάρτητα από τον αριθμό των εμβαλαγίων (συσκευασιών).

Σε περιπτώσεις, ωστόσο, χρόνιων νοσημάτων, παρέχεται από τον ΕΟΠΥΥ η δυνατότητα της επαναλαμβανόμενης συνταγής και η δίμηνη-τρίμηνη συνταγή.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια