default-image

Παραμένουν άφαντοι οι τρεις ναυτικοί (video)

Κρήτη
Παραμένουν άφαντοι οι τρεις ναυτικοί (video)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άκαρπες παραμένουν οι έρευνες  για να βρεθούν οι τρεις αγνοούμενοι Ρώσοι ναυτικοί που χάθηκαν στη θαλάσσια περιοχή περίπου 25 ναυτικά μίλια δυτικά από το Ακρωτήριο Γραμβούσα, όπου ξημερώματα Πέμπτης βούλιαξε το πλοίο "Αγία Μαρίνα", φορτωμένο με 6 φορτηγά οχήματα με τσιγάρα.

Μέχρι αργά χθες το βράδυ στη μεγάλη επιχείρηση εντοπισμού τους συμμετείχαν τουλάχιστον 7 παραπλέοντα σκάφη, σκάφος του Λιμενικού και πολεμικό σκάφος, ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας και αεροσκάφος του Λιμενικού, ο καπετάνιος, ο ηλεκτρολόγος και ο μηχανοδηγός του πλοίου παρέμεναν άφαντοι.

Video Platform Video Management Video Solutions Video Player

Οι προσπάθειες εντοπισμού τους αναμένεται πάντως να συνεχιστούν μέχρι να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια, όπως ανέφερε νωρίτερα, μιλώντας στη "Ν.Κ.", ο λιμενάρχης Χανίων κ. Δαριβιανάκης.

Όσον αφορά στα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος, που περισυνελέγησαν προχθές από τη θάλασσα σώοι, περίμεναν χθες να τους δοθεί μιας ημέρας βίζα, προκειμένου να ταξιδέψουν για τη χώρα τους.

Κατά την προανάκριση από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων και σύμφωνα με τις καταθέσεις τόσο του υποπλοίαρχου και του Α' μηχανικού, όσο και του ναύκληρου, καθώς και του μάγειρα, δε διαπιστώθηκε τίποτα μεμπτό. Για τα τσιγάρα, όπως φέρεται να τόνισαν οι 4 Ρώσοι, δε γνώριζαν την ύπαρξή τους, μιας και βρίσκονταν κλειστά μέσα στα φορτηγά. Τα τσιγάρα τα είδαν μόνο όταν βούλιαξε το πλοίο κι επέπλεαν στη θάλασσα. Για το ατύχημα οι διασωθέντες ανέφεραν πως μπήκαν νερά στο πλοίο λόγω καιρού, μιας και έπνεαν, όπως είπαν, άνεμοι 6 με 7 μποφόρ.

Υπενθυμίζεται πως το οχηματαγωγό πλοίο, τύπου Ro-Ro, με σημαία Τόγκο, είχε αναχωρήσει από το Μαυροβούνιο, με προορισμό το λιμάνι της Οδησσού στη Μαύρη Θάλασσα.

Όταν το 48μετρο πλοίο, με σκαρί 50 ετών, εξέπεμψε σήμα κινδύνου, άμεσα ειδοποιήθηκε ο Θάλαμος Επιχειρήσεων του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας για να ειδοποιήσει με τη σειρά του το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων στις 3:40 τα ξημερώματα της Πέμπτης, ενώ στήθηκε μεγάλη επιχείρηση στην προσπάθεια διάσωσης των συνολικά 7 Ρώσων ναυτικών.

Αξίζει πάντως να επισημανθεί πως το εν λόγω πλοίο, που βρίσκεται πλέον σε βάθος 2.000 μέτρων, κατά το παρελθόν, όταν μάλιστα έφερε το όνομα "Kanaris", είχε απασχολήσει τις Αρχές για μεταφορά λαθραίων τσιγάρων.

Της Ιωάννας Βλαχάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News