default-image

Έκλεψαν την ελληνική σημαία από το φρούριο Φιρκά στα Χανιά

Κρήτη
Έκλεψαν την ελληνική σημαία από το φρούριο Φιρκά στα Χανιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απίστευτο και όμως αληθινό. Άγνωστος ή άγνωστοι δράστες έκλεψαν την ελληνική σημαία από το ιστορικό φρούριο του Φιρκά στο ενετικό λιμάνι των Χανίων προκαλώντας προβληματισμό και οργή.

Το πρωτοφανές συμβάν, που σημειώνεται για πρώτη φορά, έγινε αντιληπτό το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου από το προσωπικό του Ναυτικού Μουσείου Χανίων που βρίσκεται στο χώρο του Φρουρίου, ενημερώθηκε ο Ναύσταθμος Κρήτης και στη συνέχεια ο διοικητής επικοινώνησε με τον αντιδήμαρχο Χανίων Μανούσο Λιονάκη.

Κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει αυτό που είχε συμβεί και φυσικά τα σχόλια ήταν ανάλογα της πράξης. «Είναι μια προσβλητική και αναιτιολόγητη ενέργεια που δεν μπορούμε να κατανοήσομε παρά μόνο να την καταδικάσουμε. Δεν μπορούμε να το πιστέψομε… Τι άλλο να πούμε;», σχολίασε.

Σύμφωνα με τον ίδιο ο δράστης ή οι δράστες έκοψαν το σχοινί και υπέστειλαν τη σημαία την οποία στη συνέχεια πήραν.

Το φρούριο Φιρκά μετά τη δύση του ηλίου κλείνει, κάτι που σημαίνει ότι για την αφαίρεση της σημαίας έπρεπε κάποιος να σκαρφαλώσει στον προμαχώνα του φρουρίου από κάποιο σημείο έχοντας ικανότητες αναρριχητή. Με ενέργειες του Δήμου η σημαία αντικαταστάθηκε το μεσημέρι, όμως είναι άξιο απορίας ποιοι και για ποιο λόγο προέβησαν σε μια τέτοια πράξη στο μνημείο-σύμβολο για τα Χανιά που σχετίζεται με την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα.

Του Αντώνη Νομικού

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News