Ειδήσεις

Τέλος στο ταξίδι του Μαθητικού Φεστιβάλ

    Τελείωσε το Σάββατο το ταξίδι του το Μαθητικό Φεστιβάλ στην Κρήτη, με μεγάλη επιτυχία. Το ταξίδι ξεκίνησε από το προηγούμενο Σαββατοκύριακο με αθλητικές δραστηριότητες στις Πόλεις και τα Χωριά της Κρήτης, πέρασε μέσα από τα σχολεία όπου με μεράκι και ενθουσιασμό τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ δούλεψαν για να φτιάξουν τα δικά τους μαθητικά Φεστιβάλ.Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση:

" Εκατοντάδες μαθητές πέρασαν τις πύλες του, σε Χανιά , Ρέθυμνο και Ηράκλειο, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΚΝΕ να ενώσουν την φωνή τους με τους συμμαθητές τους και να ακουστεί δυνατά : «Σπάμε τα δεσμά της ΕΕ, των κυβερνήσεων, του συστήματος που μας κρατάνε εγκλωβισμένους στην ανεργία, στη φτώχεια και την αμορφωσιά». Με συναυλίες από μαθητικά συγκροτήματα , θεατρικά , χορευτικές και αθλητικές επιδείξεις έδωσαν τη δική τους απάντηση σε όσους θέλουν να κάνουν την ανάγκη στην ψυχαγωγία , την άθληση και την ερασιτεχνική δημιουργία, πεδίο για να αυξάνουν τα κέρδη τους.

Σκέψεις, προβληματισμοί , αμφισβήτηση για το σύστημα που εξασφαλίζει χλιδάτη ζωή, σε εφοπλιστές βιομήχανους και τραπεζίτες και φτώχεια στις οικογένειες τους, εκφράστηκαν στις κουβέντες που άνοιγαν σε κάθε γωνιά στους χώρους των  Φεστιβάλ. Κόντρα στο μάθημα της υποταγής που διδάσκουν στα σχολεία , οι μαθητές συζήτησαν για το ρόλο της ΕΕ με τους 26 εκατομμύρια ανέργους, τους μισθούς πείνας για να γιγαντώνονται τα κέρδη των καπιταλιστών. Της ΕΕ που θέλει την  παιδεία εμπόρευμα, με  μαθήματα σε προκάτ και με εξετάσεις από το δημοτικό.  Της ΕΕ των εκμεταλλευτών που δένει με τις αλυσίδες της σκλαβιάς τους μαθητές και τις οικογένειες τους.

Με τα Graffiti  και τα σκίτσα τους οι μαθητές έδωσαν τη δική τους απάντηση στη ναζιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή, που είναι γέννημα θρέμμα του ίδιου του συστήματος, τσιράκια των εφοπλιστών και των μεγαλοεργολάβων. Μέσα από τα project που προετοίμασαν και παρουσίασαν έβαλαν στην γωνία τα σάπια ιδανικά της ναρκωκουλτούρας που πλασάρει το σύστημα για να έχει τη νέα γενιά με σκυμμένο κεφάλι. Τα συνθήματα «Η νέα γενιά έχει ιδανικά, ούτε ξεπουλιέται ούτε προσκυνά» και «Εμπρός για ΚΝΕ γερή και μαζική» έδωσαν τον τόνο για γερή ΚΝΕ σε κάθε σχολείο, για ισχυρό ΚΚΕ παντού.  Έστειλαν το δικό τους μήνυμα ανατροπής «για να πάρουν τα όνειρα εκδίκηση» ".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια