default-image

Ήδη 900 οι συμμετοχές στο μεγάλο γεγονός

Κρήτη
Ήδη 900 οι συμμετοχές στο μεγάλο γεγονός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με εντατικό ρυθμό συνεχίζονται η προετοιμασία και οι εγγραφές για τη συμμετοχή στη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού και πολιτισμού, με την ονομασία «RUN GREECE ΗΡΑΚΛΕΙΟ», που διοργανώνουν για δεύτερη χρονιά στο Ηράκλειο, ο Σ.Ε.Γ.Α.Σ., η Περιφέρεια Κρήτης - Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, ο Δήμος Ηρακλείου και η Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Κρήτης, την Κυριακή 27 Απριλίου, με το παρακάτω πρόγραμμα.

10.00:      Αγώνας Δρόμου 10 χλμ. Ανδρών-Γυναικών (Από έτος γέννησης 2001 και μεγαλύτεροι / μεγαλύτερες).

11.15:      Αγώνας Δρόμου 5 χλμ. Ανδρών-Γυναικών (Από έτος γέννησης 2001 και μεγαλύτεροι / μεγαλύτερες).

11.15:      Αγώνας Παιδιών 700μ. Αγοριών και Κοριτσιών (Μαθητών/τριών  Δημοτικών Σχολείων Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄τάξη).

      Η εκκίνηση και ο τερματισμός θα είναι στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, όπως και πέρυσι.

Το μεγάλο αυτό αθλητικό και κοινωνικό γεγονός το έχουν κυριολεκτικά «αγκαλιάσει» όλοι οι κάτοικοι του Ηρακλείου, αλλά και μεγάλος αριθμός ατόμων από τα Χανιά, το Ρέθυμνο και το Λασίθι, που συνδυάζουν μια εκδρομή στο Ηράκλειο με τη συμμετοχή τους στον αγώνα.

Μέχρι σήμερα οι συμμετοχές έχουν ξεπεράσει τις 900 και έχουν δηλώσει συμμετοχή ολόκληρες οικογένειες που θα διασχίσουν τις διαδρομές μέσα στο ιστορικό κέντρο του Ηρακλείου αλλά και στο παραλιακό μέτωπο, με όποιον τρόπο ο καθένας επιθυμεί, βαδίζοντας ή τρέχοντας.

Οι εγγραφές για όλες τις κατηγορίες συνεχίζονται καθημερινά.

Όταν εξαντληθούν οι αριθμοί συμμετοχής θα κλείσουν αυτόματα οι εγγραφές.

Ανώτατο αριθμητικό όριο εγγραφών:

10 χλμ:                    500 εγγραφές

  5 χλμ:                 1.500 εγγραφές

Αγώνας παιδιών:    700 εγγραφές

Τονίζεται ιδιαίτερα ότι την Κυριακή 27/4 το πρωί πριν από τους αγώνες, δεν θα γίνονται εγγραφές και δεν θα επιτρέπεται η συμμετοχή σε κανένα δρομέα χωρίς αριθμό.

 Α) Ο αγώνας Παιδιών για  μαθητές-μαθήτριες Δημοτικών Σχολείων Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης (700μ.), έχει στόχο να μυήσει τους μικρούς μαθητές και αυριανούς αθλητές στη χαρά της άσκησης και του αθλητισμού και η συμμετοχή τους προσφέρεται δωρεάν από τους διοργανωτές.

Δεν υπάρχει κατάταξη-χρονομέτρηση και ο αγώνας δεν είναι ανταγωνιστικός. Μπορούν να συμμετάσχουν όλα τα παιδιά τρέχοντας και βαδίζοντας με το δικό τους ρυθμό τη διαδρομή των 700μ.

Σε αυτόν τον αγώνα ΝΙΚΗΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΒΡΕΘΟΥΝ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΗΣ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ.

Η δήλωση συμμετοχής γίνεται ατομικά από τους γονείς των παιδιών ή ομαδικά  από κάθε σωματείο, σχολείο ή άλλο φορέα που  έχει παιδιά δημοτικού στο δυναμικό του (π.χ. σχολή χορού, φροντιστήριο ξένων γλωσσών, γυμναστήριο κλπ.).

 Β) Για όσους επιλέξουν να συμμετέχουν στους αγώνες δρόμου 5 ή 10 χλμ. και είναι ηλικίας 13 μέχρι 18 ετών, η συμμετοχή προσφέρεται δωρεάν με την προϋπόθεση ότι θα κάνουν ομαδική εγγραφή (τουλάχιστον 10 άτομα μαζί).

Η ομαδική εγγραφή μπορεί να γίνει με κάθε φορέα (π.χ. σωματείο,  σχολείο, φροντιστήριο, κέντρο ξένων γλωσσών, από κάθε άλλο σύλλογο, ακόμα και η ομάδα της γειτονιάς των παιδιών ή και η παρέα τους, με την προϋπόθεση ότι για την ομαδική εγγραφή απαιτούνται 10 τουλάχιστον άτομα).

 Γ) Για όσους συμμετέχουν στους αγώνες δρόμου 5 ή 10 χλμ. και είναι ηλικίας από 19 ετών (έτος γέννησης 1995 και μεγαλύτεροι / μεγαλύτερες) υπάρχει συμβολική συνδρομή συμμετοχής πέντε (5) ευρώ. Η διαδρομή μπορεί να διασχίζεται ανάλογα με τον ρυθμό του κάθε συμμετέχοντα τρέχοντας ή βαδίζοντας. Μπορεί να συμμετέχει μαζί ολόκληρη η οικογένεια.

Δ) Για τις  δηλώσεις συμμετοχής τους που θα γίνουν  μέχρι την ΠΕΜΠΤΗ 17 Απριλίου, οι δρομείς θα παραλάβουν τον αριθμό τους με τυπωμένο επάνω το ονοματεπώνυμό τους.

Όσοι εγγραφούν από 18 μέχρι και 26 Απριλίου, θα παραλάβουν αριθμό συμμετοχής και θα συμμετέχουν, αλλά χωρίς να είναι τυπωμένο επάνω το ονοματεπώνυμό τους.

Η εγγραφή γίνεται με ένα από τους δύο παρακάτω τρόπους:

1) Υποβάλλοντας έντυπη αίτηση:

ΣΗΜΕΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΤΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ - ΔΗΛΩΣΕΩΝ  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΗΜΕΡΕΣ ΔΕΥΤΕΡΑ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:

-       Περιφέρεια Κρήτης, Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου, 1ος όροφος (από 08.00 έως 15.00). Τηλ.:  2813 400244  & 2813 400243

-       Δήμος Ηρακλείου, Tμήμα Πολιτισμού, Αθλητισμού, Νέας Γενιάς & Εθελοντισμού, Δημοτικό Κτίριο Ανδρόγεω, 3ος Όροφος (από 08.00 έως 14.30).  Τηλ.:  2813 499203

-       Γραφείο Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Κρήτης, Στάδιο Ελευθερίας, Πλατεία Κόρακα - Χανιώπορτα (από 09.00 έως 14.00 και 17.00 έως 20.00). Τηλ.:  2810253587.

1)      Ηλεκτρονικά μέσω του site:     run-greece.gr

>Δ) Στους συμμετέχοντες  θα δίνονται:

-       Προσωπικός αριθμός (με το όνομα του τυπωμένο, εφ' όσον εγγραφεί έγκαιρα και μέχρι 17 Απριλίου)

-       Παραμάνες

-       Αναμνηστικό Μετάλλιο για όλους όσους τερματίσουν

-   Μπλουζάκι

-   Καπέλο

Υγρά και φρούτα κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος του αγώνα

    Επιπλέον και μόνο για τα 10 και 5 χλμ:

-       Τσάντα διαχείρισης ρουχισμού και Αυτοκόλλητο με τον ίδιο προσωπικό αριθμό

-       Έντυπο με Τεχνικές Οδηγίες για τη διοργάνωση

-       Τσιπ ηλεκτρονικής χρονομέτρησης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News