default-image

Κίνητρα για περιβαλλοντική αναβάθμιση και στα Χανιά

Κρήτη
Κίνητρα για περιβαλλοντική αναβάθμιση και στα Χανιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ψηφίστηκαν τα άρθρα και το σύνολο του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής «Διαδικασία Οριοθέτησης και ρυθμίσεις θεμάτων για τα υδατορέματα - ρυθμίσεις Πολεοδομικής νομοθεσίας και άλλες διατάξεις».

Στο παραπάνω Σχέδιο Νόμου, ο βουλευτής Χανίων της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Βιρβιδάκης είχε καταθέσει εμπρόθεσμη τροπολογία με την οποία και η πόλις των Χανίων εντάσσεται στις περιπτώσεις εφαρμογής του άρθρου 10 «Κίνητρα για την περιβαλλοντική αναβάθμιση και βελτίωση της ποιότητας ζωής σε πυκνοδομημένες και αστικές περιοχές» του Νέου Οικοδομικού Κανονισμού (Ν.Ο.Κ), καθώς πληροί όλα εκείνα τα πληθυσμιακά και πολεοδομικά χαρακτηριστικά των υπολοίπων πόλεων για τις οποίες εφαρμόζεται από την εφαρμογή του Ν.Ο.Κ. η συγκεκριμένη διάταξη.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας της συζήτησης του Σχεδίου Νόμου, η παραπάνω τροπολογία έγινε δεκτή από τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Νικόλαο Ταγαρά  και εντάχθηκε σε άρθρο του Σχεδίου Νόμου. Συγκεκριμένα, η παράγραφος 10 του άρθρου 22 αναφέρει: ''Στην περίπτωση γ' της παρ. 1 του άρθρου 10 του ν. 4067/2012 (Α' 79) μετά τη λέξη «Ηρακλείου» προστίθεται η λέξη «Χανίων»''.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News