Ειδήσεις

Το ΠΑΜΕ για τη συγκρότηση Προεδρείου στο Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων

Την περασμένη βδομάδα συνεδρίασε το ΔΣ του σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων για να συγκροτηθεί σε σώμα και να εκλέξει προεδρείο.

Υπενθυμίζουμε ότι στις πρόσφατες αρχαιρεσίες παρά την πρωτοφανή και άκρως ανησυχητική μείωση των ψηφισάντων, η ΔΑΣ (ψηφοδέλτιο που στήριζε το ΠΑΜΕ) διατήρησε τις αριθμητικές της δυνάμεις αυξάνοντας κατακόρυφα το ποσοστό και τις έδρες της. Αντίθετα οι δυνάμεις της ΔΣΞ της ΠΑΣΚΕ υπέστησαν μεγάλη καθίζηση σε ψήφους (από 510 μόλις 247) και σε έδρες. Παρ΄όλα αυτά η παράταξη του κυβερνητικού εργοδοτικού συνδικαλισμού δεν λέει να πάρει κανένα μήνυμα από την ψήφο των συναδέλφων.

Την πρόταση των εκλεγμένων της ΔΑΣ για συγκρότηση αντιπροσωπευτικού αναλογικού προεδρείου, πρόταση που διεκδικούσε τη θέση του γραμματέα για την ΔΑΣ και τους παραχωρούσε όλες τις υπόλοιπες, την αρνήθηκαν κατηγορηματικά. Επέλεξαν να εκλέξουν μονοπαραταξιακό προεδρείο αποκλείοντας την ανερχόμενη δύναμη του σωματείου από αυτό. Αυτοί που δεν χάνουν ευκαιρία να απευθύνουν προσκλήσεις ενότητας αποκαλύπτονται ότι κοροιδευουν ασύστολα. Δεν ανέχονται ούτε τη φυσική αντιπροσωπευτική παρουσία των εκπροσώπων του ΠΑΜΕ στα προεδρεία των συνδικάτων.

Καλούμε τους συναδέλφους ξενοδοχοϋπάλληλους να συμπορευτούν με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο σωματείο, στα ξενοδοχεία, στον δρόμο. Να γυρίσουν μαζικά την πλάτη στους εκπροσώπους του εργοδοτικού συνδικαλισμού αλλά προς θεού συνάδελφοι όχι στο σωματείο. Είναι το σπίτι μας. Πρέπει να το καθαρίσουμε από τις εργοδοτικές επιρροές και ελέγχους αλλά δεν πρέπει να τους το χαρίσουμε.

Να δώσουμε μαζί την μάχη για την απεργία της Πρωτομαγιάς παντού! Να δώσουμε το παρόν μας μαχητικά και ταξικά στους χώρους δουλειάς και στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια